Doorzoek volledige site
26 april 2018

Digitalisering was rode draad op Light + Building

Illustratie | © Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

Met meer dan 220.000 bezoekers was de technologiebeurs Light + Building, van 18 tot 23 maart in het Duitse Frankfurt, opnieuw een groot succes. Dat zijn er meer dan 3.000 meer dan twee jaar eerder.

Light + Building heeft zijn reputatie als leidinggevende beurs in de sector opnieuw in de verf gezet. 2.714 exposanten uit 55 landen stelden er hun producten, innovaties en oplossingen voor in belangrijke sectoren als verlichting, gebouwbeheersystemen, connectiviteit en domotica.

De bezoekers vonden vanuit 177 landen van over de hele wereld hun weg naar Duitsland, waaronder ook heel wat bedrijven en experts uit België. De internationalisering op de beurs neemt steeds toe: bijna de helft van de bezoekers komt intussen al uit het buitenland. Rusland, India, Finland en Oekraïne waren bij de sterkste stijgers, maar ook in Kazachstan, Angola en Namibië viel een duidelijke stijging aan beursbezoekers te noteren.

“In deze zes dagen heeft Light + Building een overvloed aan innovaties voorgesteld. Alle betrokkenen – exposanten, partners en bezoekers – waren tevreden met de beurs. Deze positieve sfeer was in alle hallen terug te vinden”, Aldus Wolfgang Marzin, CEO van Messe Frankfurt. De tevredenheidsscore van de exposanten lag dan ook boven de 80 procent. Voor Marzin hét bewijs dat de groei in de sector zich nog steeds voortzet.

 

Digitalisering

Heel wat exposanten focusten op digitalisering en de mogelijke innovaties die de digitale evoluties met zich meebrengen. “Intelligent geconnecteerde toestellen en systemen in residentiële en nutsgebouwen speelden een hoofdrol in deze Light + Building, net als de bijdrage die ze leveren aan de veiligheid, het comfort en de energie-efficiëntie”, zegt Michael Ziesemer, voorzitter van de Duitse fabrikantenorganisatie ZVEI. “Digitalisering was de rode draad, samen met het daaruit voortvloeiende potentieel voor nieuwe diensten en businessmodellen. De beurs voldeed aan onze hoge verwachtingen.”