Doorzoek volledige site
27 april 2018

Carpentier halveert plaatsingskost met QuickClip®

Terras- of gevelbekleding monteren is een tijdrovend proces. Niet zo met de QuickClip® van Carpentier. Het onzichtbare vooraf gemonteerde bevestigingssysteem voor voorgegroefde terras- en gevelbekleding halveert de plaatsingskosten en zorgt voor een technisch en esthetisch perfect resultaat.

Carpentier wil niet alleen producten van de beste kwaliteit op de markt brengen, deze houtspecialist heeft ook oog voor de portemonnee van de bouwheer. Als je weet dat een groot deel in de totale kost van een project werkuren en plaatsingskosten zijn, dan zijn oplossingen om deze tot een minimum te beperken meer dan welkom. Een mooi voorbeeld van zo’n innovatie is de nieuwe QuickClip® van Carpentier.

 

Onmiddellijk aan de slag

De clips van dit bevestigingssysteem worden door de vaklui van Carpentier vooraf op de onderconstructie gemonteerd, op de juiste plaats en op de juiste afstand. De plaatser op de werf kan dus meteen aan de slag van zodra de kepers geleverd zijn. Hij hoeft de planken enkel nog vast te klikken op de onderconstructie.  

 

Snel, veilig en naadloos afgewerkt

Door de vooraf gemonteerde clips worden de planken automatisch juist opgelijnd. Dat zorgt voor een perfect naadloos resultaat. De plaatser op de werf hoeft geen gaten meer te boren of andere bewerkingen uit te voeren. Dat genereert een tijdsbesparing die de plaatsingskost al snel met zo’n vijftig procent naar omlaag brengt.

 

Isolatie en ventilatie

Zowel bij een terras als bij een gevel is ventilatie een belangrijk aandachtspunt. Een slecht geventileerde tussenruimte is immers de oorzaak van veel vochtproblemen. De clips van QuickClip® creëren een isolerende laag tussen de terrasbedekking en het dragende frame. Het resultaat: een optimale verluchting, vrij van vocht en schimmel.

 

Ruime toepassingsmogelijkheden

Zoals al aangegeven is de QuickClip® een belangrijk hulpmiddel voor het leggen van een terras of het bekleden van een gevel. De mogelijkheden gaan echter verder dan louter terrassen of gevels. Houtspecialist Carpentier gebruikt de QuickClip® bijvoorbeeld ook in haar gamma poorten en omheiningen. Deze worden geleverd als een kant-en-klare kit met een gedetailleerde handleiding voor een eenvoudige en snelle plaatsing. Ook hier bewijst de QuickClip® wederom zijn nut.

 

Vakkundige plaatsing gegarandeerd volgens de regels van de WTCB

Om eventueel zwellen/krimpen van de planken toe te laten , moeten de planken met een minimale tussenafstand van 1 à 2 mm van elkaar geplaatst worden. Dankzij de perfecte positionering van onze QuickClips is dit dan ook gegarandeerd!

GERELATEERDE DOSSIERS