Doorzoek volledige site
27 april 2018 | LIESBETH VERHULST

Open Wervendag 2018: de bouw als bruistablet voor samenleving en steden

Quartier Bleu in Hasselt is een van de 150 te bezoeken werven Illustratie | Erwin Tecqmenne

Op zondag 6 mei organiseert de Confederatie Bouw voor de 12de keer Open Wervendag. Bouwbedrijven stellen dan hun werven open voor het grote publiek en plaatsen hun passie en vakmanschap in de kijker. Bezoekers krijgen exclusief en éénmalig de kans om de meest spectaculaire werven en de nieuwe trends te ontdekken.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “We leven milieubewuster, energiezuiniger, denken na over mobiliteit en experimenteren met alternatieve woonvormen. Maar waar we soms te weinig bij stilstaan, is dat onze bouwbedrijven dit mogelijk maken. Tijdens Open Wervendag ziet en beseft de bezoeker dit bouwvernuft.”


Fascinerende diversiteit en stadsvernieuwing

Zoals elk jaar is het aanbod zeer divers. Het omvat alle facetten van de bouwsector: woonzorgcentra, passiefbouw en energiepositieve woningen, een offshore windenergiepark, waterbouw kunstwerken, zwembaden, operatiekamers, zorghotels-en woonzorgcampussen en grootse nieuwe stadsontwikkeling en leven, ontspannen of studeren.


Ingrijpende en razendsnelle technologische vernieuwing

De bouw evolueert met een ongeziene snelheid. Alles wordt complexer, duurzamer, kwalitatiever en moet sneller en vooral veiliger. Gebouwen worden multifunctioneler en laten toe dat men op eenzelfde plaats kan wonen, werken en leven.


Nieuwe profielen

m die evolutie bij te benen, is de sector steeds op zoek naar aanstormend talent. De bouw zoekt vooral technisch opgeleide profielen die inspelen op de digitalisering en automatisering. Naast ervaren vakspecialisten, is er ook nood aan bedienden en kaderleden voor de nieuwe beroepen van de toekomst. Denk daarbij aan, BIM- LEAN-specialisten, project- en werfleiders, calculatoren of business developers. Want ook dat is Open Wervendag: de bouw is en blijft een dynamische, veelzijdige en vooral toekomstgerichte werkgever.

Het volledige overzicht van de 150 werven vindt u op www.openwervendag.be.