Doorzoek volledige site
07 mei 2018

Nieuw Brussels coworkingcenter ontworpen door Lionel Jadot

Illustratie | Lydie Nesvadba
Triomf Illustratie | Silversquare
Illustratie | Lydie Nesvadba
Illustratie | Lydie Nesvadba
Illustratie | Lydie Nesvadba
Illustratie | Lydie Nesvadba
Illustratie | Lydie Nesvadba
Illustratie | Lydie Nesvadba

Silversquare, pionier in coworking, en vastgoedoperator Befimmo hebben het eerste Silversquare @Befimmo coworkingcenter geopend  in Brussel. De inrichting werd toevertrouwd aan de Belgische ontwerper Lionel Jadot, in een ongewone stijl met materialen die van andere werven komen en met de ‘gastenkamer’ als inspiratiebron.

Befimmo en Silversquare brachten hun ideeën samen om de dynamiek van het kantoorgebouw volledig anders uit te denken. De meest geschikte ruimtes in de gebouwen van Befimmo zullen heringericht worden als coworkplekken die toegankelijk zijn voor iedereen, aangestuurd door Silversquare. In de komende twee jaar willen ze vier tot vijf dergelijke ruimtes ontwikkelen. Op termijn zou er in alle gebouwen die Befimmo aan meerdere huurders verhuurt, en in nieuwe projecten, ook een Silversquare @Befimmo center kunnen komen.

 

Gemeenschapsspirit in het Triomf-center

Het Triomf-center werd ingericht in de lobby en de eerste verdieping van het gebouw. Het biedt 4000 m² aan coworking met open- en privéruimtes en plekken om te vergaderen, voor conferenties en andere bijeenkomsten. De plaats werd zo ingericht om te voldoen aan de gemeenschapsspirit van hedendaagse werkplekken. Kleine en middelgrote bedrijven kunnen naast en met elkaar werken, samenkomen, samen groeien, uitwisselen en innoveren.

 

Het architecturale concept

Belgische ontwerper Lionel Jadot werd ingeschakeld om Triomf in te richten in een ongewone stijl met materialen die van andere werven komen en met de ‘gastenkamer’ als inspiratiebron. Het moest een plek worden om op adem te komen en waar werknemers zich thuis kunnen voelen.

In de wanden van de kantoren en op de vloer is geen enkele rechte lijn te vinden. Alles is soepel en golvend met als doel grenzen neer te halen om zo de omtreklijnen van de privéruimtes te verdoezelen. De ruimtes worden vergroot door het idee van de ‘flou artistique’.

De hele dynamiek van coworking wordt weerspiegeld door de inrichting van het atrium dat verbouwd werd. ‘Boxen’ doen dienst als vergaderruimtes die omrand zijn door moestuin- en bloemzones. Het resultaat van het geheel is een doelgerichte stijlbreuk om een boost te geven aan de gezelligheid, aan uitwisseling en aan het dynamisme tussen de leden.

GERELATEERDE DOSSIERS