Doorzoek volledige site
08 mei 2018

Carpentier toont waaier aan nieuwigheden tijdens ontdekkingsdagen

Illustratie | Carpentier
Mobiele woonunit Illustratie | Carpentier
Terrasoverkapping met houten lamellen Illustratie | Carpentier
Terrasoverkapping Illustratie | Carpentier
Voorstellen met virtual realitybril Illustratie | Carpentier

Carpentier, groothandel in Europees hardhout en thermisch behandeld hout (HOTwood), organiseerde op 18 en 19 april opnieuw zijn ontdekkingsdagen. Heel wat nieuwigheden passeerden de revue waaronder een mobiele unit en een terrasoverkapping. 

De voorbije jaren zette Carpentier sterker in op het afleveren van afgewerkte producten zoals gevelbekleding, terrassen, afsluitingen en damwanden op maat. Daarnaast leveren ze onder de naam Livinglodge ook volledig afgewerkte houten bijgebouwen, poorten en wanden in kit met bijhorende montagehandleiding. Naar keuze kan het hout geborsteld, voorvergrijsd of gebrand worden en kan het voorzien worden van een transparante of dekkende kleurbehandeling in beits, lak of olie.

 

Nieuwe producten op de ontdekkingsdagen

Op de ontdekkingsdagen werd de mobiele woonunit voorgesteld. De extra woonunit kan dienst doen als kantoorruimte, mantelzorg- of kangoeroewoning en kan verplaatst worden indien dit nodig of gewenst is. Optioneel is er een shuttersysteem bij dat ook apart en voor elk type raam in gebruiksklare kits verkrijgbaar is.

Daarnaast stelde het bedrijf zijn terrasoverkapping met houten lamellendak op maat voor. Het lamellendak is motorgedreven en biedt een ecologische vorm van zonwering. Dankzij de aluminium bovenkant is de overkapping ook waterdicht. De beweegbare lamellen zijn te bedienen via een afstandsbediening of ook via smartphone of tablet dankzij de bijhorende app. De overkappingen kunnen geïntegreerd worden in een bestaand bijgebouw, aan een woning gebouwd worden of als alleenstaande pergola in de tuin geplaatst worden. Er kunnen ook zijwanden voorzien worden met horizontale of verticale shutters.

Aan de bezoekers werden de nieuwe wanden en omheiningen voorgesteld. De wanden kunnen met uiteenlopende profielen afgewerkt worden. Hun poorten zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Ze zijn verkrijgbaar met een of twee vleugels, al dan niet met poortautomatisatie. Daarnaast kunnen een brievenbus en/of videofoniesysteem geïntegreerd worden.

 

Geschikt voor interieurafwerking

De houtsoorten die buiten gebruikt worden kunnen ook toegepast worden in het interieur. Het hout voldoet aan alle normen op vlak van brandveiligheid en akoestiek. Dit is ook een ecologische oplossing aangezien het in de meeste gevallen gaat om hergebruikt hoogwaardig hout dat op die manier een tweede leven krijgt.

 

Aansluiting bij veranderende behoeften van de vakman

De gebruiksklare kits zorgen ervoor dat de vakman sneller werk kan leveren. Alle onderdelen worden genummerd en met een technisch plan met montage-instructies verloopt de plaatsing vlot. Daarnaast bespaart het QuickClip-systeem ook veel tijd. De clips worden vooraf op de kepers gemonteerd op de juiste afstand. De profielen moeten dus alleen maar vastgeklikt worden op de constructie. Voor het leggen van terrassen worden de clips gecombineerd met voetjes die verstelbaar zijn in hoogte. Tot slot is er de Livinglodge App waarmee het bijgebouw dat de klant voor ogen heeft, gevisualiseerd kan worden. Met een virtual realitybril kan men zich dan door het gebouw bewegen om een realistisch beeld te verkrijgen van het uiteindelijke resultaat. Met de calculatiemodule kan de prijs onmiddellijk berekend worden en kan een offerte opgemaakt worden.

GERELATEERDE DOSSIERS