Doorzoek volledige site
08 mei 2018

BIG onthult plannen hotel met skipiste op het dak in Zwitserland

Illustratie | Bjarke Ingels Group
Illustratie | Bjarke Ingels Group
Illustratie | Bjarke Ingels Group
Illustratie | Bjarke Ingels Group

In het hotel in Vallée de Joux in Zwitserland zullen de gasten volgens de plannen van het Deense architectenbureau Bjarke Ingels Group vanuit hun kamer naar beneden kunnen skiën via de zigzaggende skipiste die vervolgens verder loopt in de richting van de pistes van Vallée de Joux.

BIG ontwierp het hotel in opdracht van de Zwitserse horlogemaker Audemars Piguet, aan wie het hotel ook zijn naam ontleent: Audemars Piguet Hôtel des Horlogers. Eerder al ontwierp het architectenbureau het atelier voor Audemars Piguet in het dorp Le Brassus. Daarnaast ontwierp BIG ook het Musée Atelier Audemars Piguet, waar het hotel langs komt te staan.

 

Vormgeving

Het hotel krijgt een oppervlakte van 7000 m² en zal, net zoals het museum, een skipiste op het dak krijgen om zo de architectuur te integreren in de pistetopografie van de site. Het gebouw wordt opgebouwd uit een reeks lineair schuingeplaatste platen. In de zomermaanden creëert dit grasterrassen en in de winter de skipiste. In het hotel worden ook restaurants, een bar, een wellnesscenter en een conferentiecentrum voorzien.

 

Derde project met skipiste

Dit is al het derde project van BIG dat een skipiste integreert. Momenteel wordt hun project van de energiecentrale in Kopenhagen uitgevoerd, dat ook skipiste krijgt op het dak en een schoorsteen ontworpen om ringen uit rook te blazen. In 2011 al onthulde BIG ook plannen voor een skiresort in Lapland waar de gebouwen een tweede functie als skipiste krijgen.