Doorzoek volledige site
14 mei 2018

Beltrami opent toonzaal voor natuursteenplaten

Illustratie | © Beltrami

Natuursteenspecialist Beltrami uit Harelbeke heeft een gloednieuwe en weidse platenhal gecreëerd voor zijn collectie natuursteenplaten. Op een oppervlakte van 3.300 vierkante meter zullen ruim 800 verschillende types natuursteenplaten worden tentoongesteld. Door een uitgekiende inrichting zijn al deze platen bovendien te bewonderen in ideale lichtomstandigheden.

De nieuwe Stone Gallery ligt in het verlengde van de bestaande toonzaal met buitenpark, op zich ook al ruim 1.600 vierkante meter groot. "Daar voeren we met de klant en/of professional eerst een verkennend gesprek, waarbij we in grote lijnen bepalen naar welke stijl en materialen, voor welke toepassing  (tegels voor binnen of buiten, platen voor interieurafwerking en maattegels) en naar welke afwerking de klant of architect op zoek is," legt General Manager Herwig Callewier uit.

"Daarna gaan we in de Stone Gallery de natuursteenplaten bekijken en selecteren die het best bij hun keuze aansluiten. Door de schikking van de platen kan men ze zowel van dichtbij als vanop een ruime afstand zien, voelen en bewonderen. Door de imposante glaspartijen in de hal, hebben we er zo voor gezorgd dat er voldoende daglicht naar binnen valt om de platen in de juiste omstandigheden tot hun recht te laten komen."

 

Populaire, nieuwe en exclusieve soorten

In de nieuwe Stone Gallery krijgen zowel populaire, als nieuwe en exclusieve soorten natuursteenplaten de nodige ruimte en aandacht. Naast de klassieke marmers, donkere granieten en tijdloze kalkstenen kan men er ook eyecatchersals Fior di Bosco, Breccia Imperiale, Sahara Noir, Travertino Nero, Breccia Medicea, Invisible Grey-Gold, Breccia Rosso of Eclipsa Bianca van dichtbij bewonderen, voelen, vergelijken en selecteren.

De bouw van de Stone Gallery vergde maar liefst achttien maanden studie, sloopwerk, bouwen en inrichten. Buiten bevindt zich ook nog een tuinpark waar diverse natuursteentegels voor buitenhuistoepassingen (als terras, oprit/wandbekleding, etc.) worden tentoongespreid.

GERELATEERDE DOSSIERS