Doorzoek volledige site
17 mei 2018 | NIELS ROUVROIS

Leuven MindGate organiseert themasessie circulair bouwen

Illustratie | Leuven MindGate

In samenwerking met Kamp C en met de steun van imec organiseert Leuven MindGate op dinsdag 5 juni een themasessie ‘Circulair Bouwen in de Praktijk: nieuwe businessmodellen en materialen’. De infodag richt zich op aannemers, projectontwikkelaars, overheidsdiensten en spelers in de architectuur, interieur design, bouw en materialen.

Een circulaire economie houdt meer in dan alleen recycleren. Het start met het juiste ontwerp, de juiste bouwstoffen en de juiste visie. In deze themasessie wordt het onderzoek over en de mogelijkheden van circulair bouwen onder het vergrootglas gelegd. Ook duurzame innovatie (processen, concepten, business modellen en technologieën) komen uitgebreid aan bod, met voorbeelden uit de praktijk.

De bouwsector is verantwoordelijk voor meer dan 30% van het grondstofgebruik en heeft een aanzienlijk aandeel in CO²-uitstoot en afvalproductie. Voor de bouwsector is het circulaire gedachtengoed de meest disruptieve ontwikkeling ooit. Op 5 juni zal het standaard bouwproces dat we kennen ter discussie staan.

Locatie:  imec Auditorium, Kapeldreef 75, 3001 Leuven (Heverlee).
Inschrijven voor deze sessie kan tot uiterlijk 28 mei 2018.
Klik hier voor alle info en het volledig programma.