Doorzoek volledige site
26 augustus 2009

Welk studiebureau wint de eerste 2020Challenge?

Advies- en ingenieursbureaus die recent een innovatief project ontwikkeld hebben gerelateerd aan de bouw, kunnen zich nog tot en met 13 september kandidaat stellen voor de 2020Challenge, de wedstrijd die innovatieve projecten van Belgische ingenieursbureaus bekroont.
Advies- en ingenieursbureaus die recent een innovatief project ontwikkeld hebben gerelateerd aan de bouw, kunnen meedingen naar de eerste 2020Challenge. Voor deze engineering wedstrijd hebben ORI (Organisatie van Raadgevend ingenieurs, Engineering- en Consultancybureaus), KVIV, FABI, beursorganisator easyFairs en Redactiebureau Palindroom de krachten gebundeld. Bedoeling van deze award is om innovatieve projecten van Belgische ingenieursbureaus in the picture te plaatsen.

De 2020Challenge zal uitgereikt worden op 19 november tijdens de beurs Industrie & Projectbouw in Antwerp Expo. Tijdens deze beurs zal ook een selectie van de inzendingen tentoongesteld worden. De naam van de wedstrijd verwijst naar de Kyoto-doelstelling om tegen 2020 de CO²-uitstoot en het energieverbruik met 20% te verlagen. Het spreekt voor zich dat innovatieve oplossingen van ingenieursbureaus een uiterst belangrijke rol spelen om deze uitdaging te kunnen verwezenlijken. Met deze wedstrijd willen de organisatoren de advies- en ingenieursbureaus die daartoe bijdragen een hart onder de riem steken en de sector in het algemeen aanmoedigen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de duurzaamheid van een gebouw op een hoger niveau tillen.


Welke projecten?

Alle niet-residentiële projecten van Belgische advies- en ingenieursbureaus - dus ook buitenlandse projecten van Belgische bureaus – die sinds 2009 in gebruik genomen werden of in voorbereiding of uitvoering zijn waarin innovatieve technieken of een innovatieve combinatie van technieken geïmplementeerd werden, komen in aanmerking. Voorwaarde is wel dat deze projecten gerelateerd zijn aan de bouw.


Hoe gebeurt de selectie?

Een vakjury zal alle ingezonden projecten beoordelen en zal hieruit een shortlist selecteren van de 5 meest innovatieve projecten. Deze projecten zullen voorgesteld worden op een tentoonstelling tijdens de beurs Industrie & Projectbouw en zullen ook te bekijken zijn op de website www.2020challenge.be. Zowel bezoekers van de website als bezoekers van de tentoonstelling zullen hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriet project. Het project met de meeste online stemmen en stembiljetten achter zijn naam zal de eerste 2020 Challenge in de wacht slepen. Daarnaast zullen ook nog een persprijs en een prijs van de vakjury uitgereikt worden.

    


Welke criteria geven de doorslag?

De vakjury zal twee belangrijke criteria hanteren bij de selectie van de shortlist: innovatie en  duurzaamheid. Verder zal ook gekeken worden naar de algemene toepasbaarheid van het idee.

Hoe een project indienen?

Projecten kunnen ingediend worden aan de hand van het deelnemingsformulier dat kan gedownload worden via de site www.2020challenge.be. Op deze site vindt u gedetailleerde informatie terug in verband met de wedstrijd en zullen ook de geselecteerde projecten voorgesteld worden.

    


Timing

Projecten kunnen ingediend worden  tot en met 13 september 2009<.