Doorzoek volledige site
23 mei 2018

Renson lanceert vraaggestuurd D+ ventilatiesysteem met app-bediening

Illustratie | © Renson

Met de Endura Delta pakt Renson uit met een balansventilatie-unit die qua vraagsturing een stuk verder gaat dan de bestaande D-systemen. Met ingebouwde CO2-, VOC- en vochtsensoren kan daarmee ook op het vlak van balansventilatie nu pas echt geventileerd worden op basis van de behoeften en het leefpatroon van de bewoners. En dat tegen het laagst mogelijke verbruik en met een zo hoog mogelijke warmteterugwinning.

De Endura Delta van Renson is in 3 debietvarianten (330, 380 en 450 m³/h) geschikt als hart van een balansventilatiesysteem D in alle standaard tot grote woningen. Op het vlak van vraagsturing is deze uniek in zijn soort. Dankzij ingebouwde sensoren in de unit die 24/7 het vocht-, CO2- en VOC-gehalte in de binnenlucht meten, stemt de Endura Delta z’n ventilatieniveau namelijk af op het leefpatroon en de behoeften van de bewoner.

Die vraagsturing levert dan ook een stil ventilatiesysteem op dat zeer weinig verbruikt, maar tegelijk wel een hoog rendement laat noteren dankzij de efficiënte warmtewisselaar die tot 89% van de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht recupereert.

 

Installatiegemak, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid troef

De Endura Delta is beschikbaar in een variant met 4 aansluitingen bovenaan (voor installatie op het gelijkvloers of in de kelder) en met 2 aansluitingen boven en 2 onderaan voor plaatsing op zolder. De ventilatie-unit is standaard uitgerust met een vorstbeveiliging zodat er ook bij koudere temperaturen een goede luchtkwaliteit kan worden gegarandeerd.

In gebieden met extreme weersomstandigheden is er zelfs de mogelijkheid om een ventilatie-unit met voorverwarmingselement te kiezen, zodat ook hier zo lang mogelijk optimaal kan geventileerd worden. Een bypass functie zorgt er dan weer voor dat de warmtewisselaar in de zomer omzeild kan worden op het moment dat koudere buitenlucht kan bijdragen om de woning af te koelen.

Standaard is de Endura Delta uitgerust met Coarse filters, optioneel is een PM1 pollenfilter verkrijgbaar. Met ook alle accessoires (Easyflex-luchtkanalen, Acoudec, dak- en muurdoorvoeren en sQair-ventielen) perfect afgestemd op de Endura Delta heeft Renson trouwens alle componenten in huis voor een efficiënte totaal installatie van een balansventilatiesysteem als dit.

 

App-bediening voor bewoner en installateur

Om de gebruiker te betrekken bij de correcte bediening van het ventilatiesysteem werd een app-ontwikkeld (beschikbaar voor Windows, IOS en Android) waarmee die de ventilatie-unit binnen een thuisnetwerk vanaf de smartphone kan aansturen, het ventilatieniveau kan programmeren en de algemene binnenluchtkwaliteit kan monitoren. De app meldt bovendien wanneer filters aan vervanging of nazicht toe zijn.

Via dezelfde app kan de installateur het balansventilatiesysteem handig en snel inregelen. Het maakt het hem ook een stuk makkelijker om de debieten te loggen en alle instellingen per installatie overzichtelijk bij te houden in functie van eventuele latere interventies.

GERELATEERDE DOSSIERS