Doorzoek volledige site
23 mei 2018 | PHILIPPE SELKE

Ademruimte en transparantie in de Belliardstraat

Illustratie | Art & Build
Illustratie | Art & Build
Illustratie | Art & Build
Illustratie | Art & Build

Zoals heel wat automobilisten die dagelijks naar onze hoofdstad pendelen wel weten, ondergaat de Belliardstraat – een gekende bottleneck – een heuse metamorfose. Het kantoorgebouw ter hoogte van nummer 40, op de kruising met de Wetenschapsstraat, maakte plaats voor een elegante beglaasde constructie, die een beetje verder van de rijweg is ingeplant om via een imposant atrium een fraai zicht te kunnen bieden op een binnentuin. Een aanzienlijke meerwaarde, niet alleen voor de gebruikers van het gebouw, maar voor de ganse wijk. Zelfs bestuurders die stranden in de file zullen de schoonheid ervan weten te appreciëren.  

Daar waar zich voorheen een kantoorgebouw met negen verdiepingen bevond, dat in wezen uit drie onderling verbonden gedeeltes bestond, verrijst momenteel een complex met veertien niveaus, waarvan de eerste vijf zijn voorbehouden voor een imposant atrium. Een project dat alle ‘gebruikers’ van de stad ten goede zal komen, benadrukt Marc Thill, oprichtend vennoot van Art&Build Architect. De architecturaal vooruitstrevende realisatie is als het ware ontworpen als een nieuwe publieke ruimte die de Belliardstraat letterlijk en figuurlijk meer ademruimte geeft.

Lees dit artikel verder in Belgian Building Magazine