Doorzoek volledige site
06 juni 2018

Design tafels uit pure, duurzame materialen

Illustratie | Jean-Philippe Delberghe
Illustratie | Jean-Philippe Delberghe

Natum Design Studio kreeg een opdracht van Howest omtrent duurzaam ontwerpen met vernieuwende materialen. Daaruit ontstond de TriBara-tuintafel vervaardigd uit pure, duurzame materialen. Niet veel later sloegen designers Athan Schoonbaert, Bert Saey en Mattias Dierickx de handen in elkaar voor de Kornerof-productielijn.

Het Kornerof-concept begon bij een tuintafel uit pure, duurzame materialen met een strakke look. In het voorjaar van 2016 werd het team versterkt met nog enkele designers om tot dit eindresultaat te komen. Elke tafel werd met de hand vervaardigd bij lokale producenten en samengesteld door het ontwerpteam.

De Kornerof-productielijn bestaat uit een TriBara-tuintafel, een TriNoga-salontafel en een TriNogi-bijzettafel. Kornerof is een simplistisch design ontwikkeld in samenwerking met lokale producenten, personaliseerbaar in zowel afmetingen als kleuren.

Natum Design Studio deed beroep op het online platform van DesignFloater. Door hun project op het online platform te plaatsen, ontvingen zij verschillende reacties waarna zij een fabrikant kozen om mee in zee te gaan.
 

GERELATEERDE DOSSIERS