21 projecten genomineerd voor architectuurwedstrijd 'Het Dak is Bitumen'

Een achtkoppige jury heeft zopas uit 66 inzendingen 21 projecten geselecteerd voor de shortlist van de architectuurwedstrijd Het Dak is Bitumen. Op 16 juni weten deze genomineerden of ze behalve de nominatie ook de prijs van de vakjury of de publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op zijn favoriete kandidaat. De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de exclusieve muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo.

De wedstrijd 'Het Dak is Bitumen' is een initiatief van Bitubel, de federatie van vier fabrikanten van bitumineuze dakbedekkingen voor platte daken: De Boer, Derbigum, IKO en Soprema. Met deze award wil Bitubel geslaagde architectuurprojecten met platte daken in the picture plaatsen. Voor de organisatie van deze wedstrijd deed Bitubel een beroep op Redactiebureau Palindroom.

 

(Student) architect en dakdekker

De wedstrijd stond zowel open voor architecten als voor studenten architectuur. Voor de gerealiseerde projecten zal behalve de architect ook de dakdekker die het bitumineuze dak plaatste bekroond worden.

Meer dan 60 architecten en studenten hebben via de website online een project ingediend. Voor de architecten werd er een onderscheid gemaakt tussen particuliere woningen en utiliteitsbouw. De renovatieprojecten uit deze twee dossiers kwamen automatisch ook in aanmerking voor de categorie Renovatie.
 

Degelijke vakjury

Bitubel is erin geslaagd om voor deze wedstrijd een degelijke vakjury samen te stellen bestaande uit architecten , architectuurjournalisten en mensen uit de aannemers- en dakenbranche. De negenkoppige jury bestond uit Marc Dubois (architectuurrecensent), Colette Demil (Dimension), Lionel Lhoir (Focus Archi), Arnaud Tandt (NAV), Sebastien Cuyt (architect), Philippe Selke en Rik Neven (Architectura.be), Filip Van Der Linden (Bouwkroniek) en Dirk Vankerckhove (Confederatie Bouw).
 

Online stemmen

Deze jury heeft de longlist herleid tot een shortlist van 21 projecten en heeft per categorie ook zijn eigen winnaar aangeduid. Behalve deze prijs van de vakjury wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Hiervoor kan het publiek online zijn stem uitbrengen. Het project per categorie dat het meeste stemmen achter zijn naam heeft staan wint de publieksprijs.

De jury selecteerde ook 5 studentenontwerpen voor de shortlist.

Al deze projecten zijn vanaf vandaag te bekijken op de website award.bitumeninfo.be. Door uw stem uit te brengen op uw favoriete project kan u ook mee bepalen wie de pubklieksprijs wint.

Bron: Bitubel

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage