Doorzoek volledige site
12 juni 2018

Samen wonen in de stad met groene accenten

Illustratie | © Avantgarden
Illustratie | © Avantgarden

LEFT, “de plek waar buren vrienden worden”. Met deze slagzin kondigt projectontwikkelaar Vooruitzicht het lanceringsevenement van LEFT aan. Met LEFT ontwierp architect Reginald Schellen een innovatief woonproject dat start van het concept ‘co-living’. Cenergie gaf invulling van het innovatieve concept op het vlak van de technieken. Avantgarden vulde de architectuur aan met een doordacht groenconcept dat het gemeenschapsgevoel in de nieuwe wijk nog meer versterkt.

Het nieuwe woonproject LEFT ligt op de Antwerpse Linkeroever, waar bewoners de kans krijgen om een actieve levensstijl vol buitensport te combineren met het bruisende leven van de stad. De projectontwikkelaar richt zich hiermee op jonge starters die worden aangetrokken door het leven in de stad, maar tegelijk willen genieten van de ruimte en natuur van de stadsrand.

In gemeenschappelijke ruimtes ontmoeten bewoners elkaar en koken, eten, en ontspannen ze samen. Het ontwerp van Avantgarden voor de omgevingsaanleg versterkt dit gevoel nog verder.

 

Groene vlakte

Een voorbeeld hiervan is de centrale binnenplaats met een beplanting die de vorm van het gebouw weerspiegelt. De groene vlakte fungeert als negatief ten opzichte van de stenen gebouwen, en creëert zo een interessante dynamiek.

De perken worden afgezoomd door banken die de buren aansporen om rustig de tijd te nemen om met elkaar in contact te komen. Groene terrassen en bomen geven het project het gevoel van de moderne urban jungle, en passen zo in de strategie om jonge mensen aan te trekken met zin voor avontuur.