Doorzoek volledige site
12 juni 2018

Internationale innovatieprijs voor Sika in 3D betondrukwerk

De extruderkop garandeert maximale precisie en 3 speciale spuitmonden in de printer zorgen voor een gelijkmatige kleur. Illustratie | © Sika

Bij de INTERMAT Innovation Awards 2018 heeft Sika de speciale "World of Concrete Europe" prijs gewonnen voor zijn prestaties op het gebied van 3D-printen in de bouwsector. De prijs werd uitgereikt tijdens de INTERMAT internationale vakbeurs voor bouw en infrastructuur in Parijs.

De jury van INTERMAT werd overtuigd door SIKA's innovatievermogen en voldoen aan de marktverwachtingen op het gebied van kosteneffectiviteit, design, bediening, gebruik, snelheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid op het gebied van 3D-betondrukwerk.

Door deze manier van drukken is ontwerpflexibiliteit een realiteit geworden in de architectuur: dynamische curven en futuristische structuren kunnen direct en efficiënt vanuit digitale plannen worden afgedrukt.

 

Hoogste precisie 3D betondrukwerk

Het door Sika ontwikkelde 3D-betondrukproces maakt het mogelijk om op maat gemaakte betonelementen met maximale precisie in verschillende vormen en ontwerpen te maken.

De kern van het proces is de print-extruderkop, een gepatenteerd high-performance hulpmiddel, ontwikkeld door Sika, dat de mortel vermengt door toevoeging van verschillende hulpstoffen. Het materiaal hardt binnen enkele seconden uit en hecht zich aan de vorige laag.

Met een printsnelheid van 1 meter per seconde kunnen objecten tot een hoogte van 10 meter worden geproduceerd.

GERELATEERDE DOSSIERS