Doorzoek volledige site
12 juni 2018

UNILIN maakt van brandveiligheid een topprioriteit

Illustratie | © Unilin

Een niet-residentieel gebouw moet vandaag voldoen aan een hele reeks eisen. Het vraagt van architect en aannemer heel wat hoofdbrekens om voor ieder gebouwdeel een technisch passende oplossing te vinden. Met het uitgebreide aanbod Ecoon dakelementen van UNILIN, division insulation wordt deze job een stuk eenvoudiger.

Door naast thermische en constructieve eigenschappen, ook te focussen op brandweerstand, brandreactie en akoestische prestaties, beantwoordt de isolatiefabrikant met deze systeemoplossingen zelfs aan de meest complexe eisen. Kers op de taart is daarbij de brede waaier aan binnenafwerkingen, waardoor ook het interieur aan alle mogelijke normen voldoet.

 

Verbeterde brandveiligheid

Het uitgebreide Ecoon-gamma biedt oplossingen aan voor de specifieke noden van elk project. En dit in verschillende prestatieniveaus, zowel voor brandweerstand als brandreactie. Naast een stabiliteit bij brand (R) van 30 of 60 minuten, zijn de oplossingen bovendien ook scheidend (EI). En kunnen ook dakramen in de elementen geplaatst worden. 

 

Lucht-& waterdicht op drie werkdagen 

“Voor een nieuw woonzorgcentrum in het Brusselse, werden wij onlangs gecontacteerd door de aannemer met de vraag naar een budgettaire REI60 oplossing. Wij dachten meteen aan onze DS REI60-dakelementen. Deze zorgen door de combinatie van minerale wol en PIR voor een brandweerstand van 60 minuten (REI60). De eenvoudig af te werken binnenzijde zorgt tevens voor een verbeterde brandreactieklasse (B-s1,d0).” zegt project sales manager Peter Benkö.

Door optimalisatie van het paneel, kon waar nodig een sterker element worden voorzien. Zo werd zowel het kostenplaatje van het geheel beperkt, als de gevraagde overspanning gehaald. Alles werd geleverd volgens het vooropgestelde legplan zodat er geen bijkomende bewerkingen nodig waren. Het volledige dak van 700 m2 was zo lucht- & waterdicht op drie werkdagen.

Door voor de dakelementen van UNILIN te kiezen kon bovendien slanker gebouwd worden dan met een traditionele dakopbouw.

GERELATEERDE DOSSIERS