Doorzoek volledige site
14 juni 2018

Ook Rockfon aanwezig op het WK voetbal

De Belgische bedrijven op het WK

De Rode Duivels zijn niet de enigen die op het WK Voetbal in Rusland de Belgische eer verdedigen. Rockfon is één van de elf geselecteerde Belgische bedrijven. Het Wijnegemse bedrijf zorgt voor akoestische panelen in zeven stadions, de nieuwe voetbalopleidingsbasis Roschino, het perscentrum in Moskou en diverse hotels.

Rockfon is fabrikant van akoestische plafond-en wandpanelen en bijbehorende ophangsystemen. “De akoestische panelen worden geproduceerd in Oost-Europa, maar alle ophangsystemen komen uit onze fabriek in Wijnegem”, zegt marketingmanager Dominique Goven.

 

7 stadions

De panelen van Rockfon zijn toegepast in 7 verschillende stadions (St Petersburg arena, Luzhniki Moskou, Samara, Kazan, Nizhny Novgorod, Volgograd, Rostov), het perscentrum in Moskou, het trainingscomplex van Roschino, maar ook in diverse nieuwbouwhotels in de speelsteden. “35.000 vierkante meter aan plafond- en wandpanelen is gelijk aan meer dan 5 voetbalvelden, volgelegd met onze panelen. Met 80.000 lopende meter profielen ga je een twintigtal keer om de omtrek van het veld.”

De akoestische panelen absorberen het geluid, waardoor het lawaai dat ontstaat in ruimtes waar veel mensen samenkomen, teruggedrongen wordt. “Het is dus de ideale toepassing in gangen, kleedkamers, cafetaria, supportersruimtes, enzovoort. Buiten sportstadia worden onze panelen vaak gebruikt in scholen, ziekenhuizen, rvt’s, kantoren, musea, hotels, enzovoort.”

Bij Rockfon, onderdeel van Rockwool International, in Wijnegem werken 130 mensen, waarvan een 30-tal bedienden. Het is de enige Europese productielocatie voor ophangsystemen.

 

Elf bedrijven in WK-selectie

In totaal zijn 11 Belgische bedrijven geselecteerd voor het WK voetbal in Rusland. Het elftal zorgt onder meer voor hybride speelvelden en witte sprays voor scheidsrechters. Marc Lambotte, ceo Agoria: “Dit is een prachtige internationale vitrine voor onze bedrijven.” Meteen na de toekenning van het WK voetbal aan Rusland begon de Agoria Sports and Entertainment Technology Club met lobbywerk voor de Belgische ondernemingen. De opdrachten voor de Belgische bedrijven zijn goed voor 15 tot 20 miljoen euro.

GERELATEERDE DOSSIERS