Doorzoek volledige site
14 juni 2018

UHasselt stelt postgraduaat ‘Building Beyond Borders’ voor

Vanaf academiejaar 2018-2019 start de faculteit Architectuur en kunst van de Universiteit Hasselt met het postgraduaat ‘Building Beyond Borders’. Tijdens deze opleiding krijgen deelnemers de kans om een maatschappelijk relevant project te ontwerpen en te bouwen in een land of regio in ontwikkeling. 

Pilootproject van dit postgraduaat is een vrouwenhuis in het kleine plattelandsdorp Ouled-Merzoug in Marokko. Een plek waar vrouwen de gelegenheid krijgen om kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en duurzame producten te maken. ‘Building Beyond Borders’ wil hiermee duurzaam bouwen en wonen in de regio stimuleren, en de positie van de vrouw in het landelijke deel van Marokko versterken.
 

Ondersteuning Global Citizenship

Met het gloednieuwe postgraduaat gaat de faculteit Architectuur en kunst voluit voor de ondersteuning van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en voor de bevordering van Global Citizenship. Deelnemers kunnen hun professional skills inzake duurzaam bouwen en hun beeld/visie aangaande sociale verantwoordelijkheid en interculturaliteit verrijken door duurzame architectuurprojecten in het buitenland te verkennen en te realiseren. Binnen real-life projecten worden innovatieve oplossingen en/of toepassingen ontwikkeld en in uitvoering gebracht.

Alle informatie over de opleiding kan u hier terugvinden.