Doorzoek volledige site
14 juni 2018

Schrijf je in voor de wedstrijd bio-ecologisch bouwen

Bouwheren, architecten, studiebureaus…kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de ‘Bio-based Building Awards 2018’, een interregionale wedstrijd voor gebouwen gerealiseerd met bio-ecologische bouwmaterialen. Deze wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van het Europees Interreg Frankrijk - Wallonië - Vlaanderen project Bâti C².

Alle bouwprojecten (voltooid of nog in uitvoering) die gebruikmaken van bio-ecologische bouwmaterialen (hennep, hout, stro, enz.) in nieuwbouw of renovatie komen in aanmerking. Belangrijk daarbij is dat de gebruikte materialen uit de korte keten komen en het energieverbruik van het gebouw wordt geoptimaliseerd

 

Wat valt er te winnen?

  • Promotie van uw project: de opmaak van een projectfiche in 2 pagina’s op A5-formaat (.pdf) + uw fiche in de catalogus van de winnaars van de wedstrijd. Deze wordt op de dag van de prijsuitreiking zal worden uitgedeeld (papieren versie en .pdf-versie).
  • Een verhoogde zichtbaarheid van uw bedrijf via de netwerken van de partners van het evenement en via de verschillende sociale netwerken.
  • Een tentoonstellingsmoment: voorstelling van alle laureaten tijdens de prijsuitreiking op de Rencontres Régionales de la Construction Paille 2018 op 6 december te Roubaix in het eerste ‘Cradle to Cradle’-gebouw van Frankrijk, in aanwezigheid van 150 bedrijven, bouwmeesters, bouwheren, overheden, aanbesteders, onderwijsinstellingen, onderzoekscentra…enz. uit België en Frankrijk.

Alle info vind je terug op deze website.