Doorzoek volledige site
15 juni 2018

Niva ventilo-convector, voor snel en energiezuinig koelen en verwarmen

Illustratie | © Vasco
Illustratie | © Vasco

Vasco biedt met de Niva ventilo-convector een antwoord op de toenemende vraag naar koelingsoplossingen. Deze perfecte 2-in-1-oplossing kan zowel verwarmen als koelen. Bovendien is deze convector ontworpen volgens het strakke design van de befaamde Niva-collectie. 

Snel en energiezuinig verwarmen & koelen 

Met de nieuwe Niva ventilo-convector biedt Vasco koeling en verwarming in één systeem aan. Doordat de ingebouwde ventilator koude en warme lucht in de kamer brengt, zorgt Niva voor een uiterst snelle temperatuurregeling. In geen tijd verwarmt de ventilo-convector een kamer van 18°C tot 22°C of koelt hij een ruimte van 28°C naar 24°C. De ventilo-convector heeft zijn nut in het hele huis, maar net door zijn reactiesnelheid is hij geknipt voor gebruik in slaapkamers.

Met deze innovatie bereikt Vasco niet alleen snel maar ook energiezuinig de gewenste temperatuur. De Niva ventilo-convector werkt op lage verwarmingstemperaturen en relatief hoge koelwatertemperaturen – perfect dus in combinatie met een warmtepompsysteem. Heeft de warmtepomp ook een koelfunctie, dan kan deze als koelbron (koud water) gebruikt worden voor de ventilo-convector. Bovendien zorgt de gelijkstroommotor voor een nog lager verbruik.

 

Fluisterstille werking & eenvoudige installatie

In tegenstelling tot de meeste ventilo-convectoren werkt deze ventilo-convector niet met de typische drie standen, maar met een vooruitstrevende modulerende regeling. Daarbij draait het toestel automatisch op een lager niveau naarmate het toerental van de ventilator zakt, in functie van het temperatuurverschil. Is de gevraagde temperatuur bijna bereikt, dan draait de ventilator op een geruisloos geluidsniveau verder. Het resultaat: supersnel comfort zonder de minste geluidshinder.

Met deze ventilo-convector heeft Vasco ook ingezet op gebruiksgemak. Alles is voorgemonteerd, de aansluitingen zijn in een handomdraai uitgevoerd en elk stukje techniek (regeling, gemotoriseerd 3 wegventiel…) is onzichtbaar weggewerkt in het toestel. De temperatuurregeling gebeurt heel eenvoudig via een intuïtieve bediening op het touch display.

Zo brengt Vasco opnieuw comfort en design samen. Het frontpaneel kan geschilderd worden in de kleur van de muren, om de ventilo-convector helemaal te doen opgaan in een ruimte.

 

Technische specificaties

Afmetingen: h 610 mm x d 140 mm x b 750- 950-1.150 mm
Vermogen verwarming (bij aanvoertemperatuur van 45°C): 1, 2 en 3 kW
Vermogen koeling: 1, 1,8 en 2,9 kW

GERELATEERDE DOSSIERS