Doorzoek volledige site
25 juni 2018

Deuren- en poortenfabrikant vestigt aandacht op veiligheid

Bescherming van persoonlijke ruimte, zowel binnen als buiten. Dat is iets waar Hörmann met zijn producten elke dag opnieuw aan werkt. Voor de particuliere markt, maar ook voor de utiliteitsbouw. Hörmann wil het veiligheidsaspect in het algemeen, en dus ook de veiligheid in het gebruik van de producten, meer onder de aandacht brengen.

“We bieden met onze producten in de eerste plaats onze gebruikers een beveiliging van hun persoonlijke ruimte”, zegt Dennis Croes sales manager bij Hörmann Belgium. “Denk maar aan onze garagepoorten, voordeuren, wering aan ambassades, verdwijnende paaltjes om voertuigen tegen te houden, enzovoort.” Hörmann biedt in deze optiek een gamma inbraakwerende voordeuren aan, die in de verschillende vestigingen voor heel wat animo zorgen wanneer bezoekers deze mogen proberen open te breken. “We hopen deze testdeuren snel eens een keertje naar onze Belgische vestiging te halen”, zegt Croes.

 

Veilige motoren

Maar, beveiliging van de persoonlijke ruimte is één zaak. Ook het gebruik van de producten zelf moet op een veilige en verantwoorde manier gebeuren. Deuren en poorten zijn immers toestellen die een gevaar kunnen betekenen, zeker voor kleine kinderen. “Alle motoren van onze garagepoorten zijn voorzien van een beveiliging”, zegt Maarten Louwies, marketing manager bij Hörmann Belgium. “Van zodra de poort een obstakel, al dan niet menselijk, raakt valt de motor uit. Vooral bij zware poorten is dat belangrijk. Er zijn in het verleden immers al zeer zware, zelfs fatale, ongevallen gebeurd met garagepoorten. Het is daarom belangrijk dat daar voldoende aandacht voor is.”

 

Vingerklembeveiliging

Een ander aandachtspunt bij garagepoorten is de vingerklembeveiliging. “Veel sectionaalpoorten zijn een gevaar voor de vingers”, zegt Maarten Louwies. “Als je vingers ertussen zitten terwijl de poort sluit, is de kans groot dat ze geamputeerd zijn. Onze poorten zijn voorzien van vingerklembeveiliging. Je kan er niet met je vingers tussen zitten.”

 

Veilige werkplek

Hörmann hecht veel belang aan een aantal waarden en normen: continuïteit, familiale aanpak, duurzaamheid en dus ook veiligheid. Deze laatste komt in alle aspecten tot uiting. Zo ook in de fabrieken en magazijnen van Hörmann. De orde en netheid die er heerst is indrukwekkend, en draagt zonder twijfel bij aan de veiligheid van de mensen die er werken. “Wij vinden dat gewoon heel belangrijk”, zeggen Dennis Croes en Maarten Louwies. “En we zouden een oproep willen doen aan architecten en andere voorschrijvers om daar ook meer aandacht voor te hebben. Veel ongevallen in en rond gebouwen kunnen immers vermeden worden, als je er tenminste rekening mee houdt tijdens de ontwerpfase.”

GERELATEERDE DOSSIERS