Doorzoek volledige site
03 juli 2018

Antica van Profel: authentieke look en moderne techniek

Illustratie | PROFEL
Illustratie | PROFEL
Illustratie | PROFEL

PROFEL volgt de nieuwe trends in hout, aluminium en pvc op de voet. Opvallend: hout eist opnieuw een hoofdrol op, waarbij traditioneel vakmanschap wordt verzoend met moderne techniek. Zo ook in de blikvanger ‘Antica’ van PROFEL. 

Bij PROFEL merkt men een hernieuwde interesse voor houten schrijnwerk. "Omdat we vandaag, door respect voor het ambacht te combineren met de modernste technologie, een exacte kopie van eender welk raam of stijl kunnen aanbieden. Voor de liefhebbers van het strak-moderne anderzijds, zijn donkere tinten in opmars. Daarbij kunnen we nu de aluminium look perfect kopiëren op het pvc-profiel binnen. Esthetisch een sterke troef, waarbij ook nog eens de prijs wordt gedrukt.”

 

Antica: de renaissance van hout

Houten schrijnwerk is een eeuwenoude kunst. Een ambacht, dat PROFEL zich reeds meerdere decennia heeft eigen gemaakt en verzoend met een hoogtechnologisch productieproces dat veel voordelen biedt op het vlak van houtbescherming.

Het resultaat? Elke originele look kan bewaard blijven, de ramen worden volledig op maat gemaakt, elke profilering is in principe mogelijk. De Antica- en Renaissance-ramen zorgen voor een ongeëvenaarde klassieke uitstraling, maar mét de modernste technieken. Zo werkt PROFEL samen met overheidsdiensten om bij beschermde gebouwen een authentieke look te verenigen met hedendaagse prestaties.

Naast afrormosia en meranti wordt padoek de derde houtsoort in het gamma (eik kan op aanvraag). Naar kleur is er bij de voorbehandeling keuze kiefer, teak, noten en wit. De afwerking kan in eik, afrormosia, rustiek eik, noten, verweringslook of eender welke kleur.

 

Langer dan ooit beschermd

“Men denkt nog vaak dat je met moderne productie geen traditioneel vakmanschap kan afleveren. We bewijzen vandaag het tegendeel. Meer nog, dankzij onze 5-lagenbehandeling, uniek in de markt, blijven houten ramen langer dan ooit beschermd en mooi. Hout is van nature een prachtig materiaal: isoleert sterk, geeft karakter en uitstraling. Bovendien kan je je schrijnwerk om de zoveel jaar een andere kleur geven, als je wil”.