Doorzoek volledige site
04 juli 2018 | NIELS ROUVROIS

Toon uw projecten op het Architecture Video Festival

Illustratie | AriB

Op dinsdag 6 november organiseert Architects in Brussels (AriB) voor de derde keer het Architecture Video Festival. Het Brusselse architectenportaal nodigt architecten uit het hele land uit om hun digitale tools te tonen. Een onderdeel van de expositie is ook voorbehouden voor de studenten van de verschillende Belgische architectuuropleidingen.

Met ‘virtual/augmented reality & modelisation’ als baseline zal AriB in het CIVA in Brussel tien dagen lang op een reeks schermen de verschillende digitale tools in de architectuurwereld tonen. Zowel op het gebied van nieuwbouw, renovaties als het onderzoek naar architecturaal erfgoed. AriB doet daarom een oproep naar architecten(bureaus) over het hele land om hun ervaringen op dat vlak te delen. Doordat de exhibitie ook in andere steden te zien is, genieten de projecten en realisaties van een maximale visibiliteit.

De eerste editie van het festival, in oktober 2016, focuste zich op de beoefenaars, terwijl de tweede editie, een half jaar later in april, dan weer de academische wereld samenbracht rond de materie. Deze derde uitvoering heeft als doel om het werk van zowel beoefenaars als academici te tonen. Zo zullen de faculteiten van de universiteiten van Leuven, Brussel, Luik en Bergen hun onderzoek laten zien. Verschillende architecten zullen op hun beurt hun laatste werk presenteren. Onder meer Gilles Restin office (London), Odile Decq architect (Lyon), Anat Stern (Zaha Hadid office), Klaas De Rycke (Bollinger-Grohman) en A2M architects (Brussels/NY) – stuk voor stuk digitale baanbrekers – zijn van de partij.

Meer info: Architecture Video Festival