Doorzoek volledige site
05 juli 2018

Beste prestaties van een gebouw dankzij Isoproc Habitat principe

Zet niet zomaar een gebouw. Creëer een duurzame habitat met aandacht voor comfort, bewoners, de tand des tijds en het milieu. Met het Isoproc Habitat principe streeft Isoproc ernaar om, door een juiste combinatie van materialen en een correcte uitvoering, een verschil te vermijden tussen de prestaties van een gebouw op papier en deze in de praktijk.

Bouwstenen van het Isoproc Habitat principe

Laag 1 - Bescherm de isolatie langs buiten met een ononderbroken onderdak/wandbescherming die wind en regen tegenhoudt. Deze laag moet wel dampopen zijn om vocht vanuit de constructie te laten ontsnappen

Hiervoor biedt Isoproc Celit 4D aan: kies van bij het begin voor een betrouwbaar onderdak

Laag 2 - Kies voor isolatie die kierloos vult, aanwezig vocht van de constructie tijdelijk kan bufferen en bovendien luchtremmend en sterk geluidsabsorberend is.

Hiervoor is iQ3Belgische isolatie voor morgen, een uitgelezen kans.

Laag 3 - Dicht de isolatie langs binnen af met een onderbroken en vochtregulerend luchtscherm. Correct uitgevoerd, verhindert deze laag dat er luchtlekken optreden, beschermt ze tegen vochtinfiltratie van binnenuit en bevordert ze het uitdrogen van de constructie.

pro clima is binnen het gamma van Isoproc de eerste keuze in luchtdichting .

 

Vermijden van bouwschade

Het Isoproc Habitat principe is gebaseerd op de bouwfysische principes voor optimaal rendement & vermijden van bouwschade:

1. Aan de buitenzijde dient de isolatie beschermd te worden tegen wind en regen.

2. Aan de binnenzijde van de isolatie hoort een luchtdichte, dampremmende en liefst vochtvariabele laag.

3. Voor een maximaal uitdrogingspotentieel mogen zowel de beschermende laag aan de buitenzijde als de dichtende laag aan de binnenzijde niet dampdichter zijn dan noodzakelijk.

4. De isolatie dient de volledige ruimte tussen beide lagen te vullen, zonder holtes of tussenliggende luchtlagen.

5. De drie lagen - wind- en regendichting, isolatie en vochtvariable luchtdichting - dienen ononderbroken te zijn en aangesloten op de aangrenzende bouwelementen.

GERELATEERDE DOSSIERS