Doorzoek volledige site
11 juli 2018

Beltrami presenteert natuursteentrends voor interieur en exterieur

Beldeco, dambordpatroon - Bianco Carrara en Sahara Noir Illustratie | © Beltrami

Natuursteen bezorgt elke woning die unieke, stijlvolle en duurzame uitstraling. Binnen én buiten. Maar welke natuursteen kies je eigenlijk waar? Type, kleur, afwerking, formaat,... En ga je voor één concept of twee aparte stijlen voor interieur en exterieur? Een overzicht van de natuursteentrends 2018. What's hot en what's not?

Natuursteen interieurtrends 2018

Creatieve patronen als vloer- of wandbekleding worden het helemaal. Mozaïekjes, geometrische vormen, hexagonen, visgraatmotiefjes,...

Voorbeeld? Het gloednieuwe, luxueuze Posthotel in Gent koos voor hexagoon-mozaïeken in Bianco Carrara als vloerbekleding in de badkamer. Dat heet dan stijlvol aan je dag beginnen.

Wist je trouwens dat ook het dambordpatroon weer helemaal terug is? Laat je zeker eens inspireren door de gloednieuwe Beldeco-reeks. De vintage-look bij uitstek.

 

Creëer een concept met eenheid/uniformiteit

Rust en ruimte in jouw interieur? Ga dan consequent voor één materiaal. Een minimalistisch concept straalt immers eenheid en uniformiteit uit. Bijvoorbeeld de Iraanse kalksteen Lashotor Grey voor jouw vloer, keukenwerkblad én douchewand. Helemaal zen.

Bekijk hier een realisatie met Lashotor Grey.

Het summum van conceptueel denken? Eenzelfde natuursteen binnen én buiten. Het materiaal dankt dan ook zijn populariteit aan zijn veelzijdig karakter. Hij komt terug in vloeren, wanden, gevels, opritten,... Eigenlijk zie je hem zowat overal opduiken. Alleen de afwerking verschilt telkens, afhankelijk van de toepassing.

Vraag raad aan een natuursteenexpert welke natuursteen, voor welke toepassing en met welke afwerking mogelijk is.

 

Bleke, beige tinten 

Beige en bleke tinten worden het helemaal in 2018, want ze creëren een optisch gevoel van ruimte. En ruimte doet leven. Concreet? Met Simyra en Sinai Pearl haal je een space oddity in huis.

 

Ruwe look, warme tint

Ruwe bolster, blanke pit... combineer ruwe materialen(bijvoorbeeld Mini- of Stonepanels, gekloven of natuurruwe natuursteen) met warme aardetinten. Terrazzo-looks en natuursteen met gelaagde vormen springen eruit. Je wilt de korrel zien en voelen.

 

Zachte vrouwelijkheid 

Vrouwelijke energie brengt rust en zachtheid, ook in jouw interieur. Denk aan afgeronde vormen, zachteoppervlakken (bijv. fluweel of velvet) en pasteltinten. Of... beleef la vie en rose, het nieuwe zwart. Met roze natuursteen bijvoorbeeld verover je alle harten, want het straalt tederheid en gevoeligheid uit. Ook populair is perzikkleur.

 

Green my interior 

Groen houdt zich staande in 2018. Vorig jaar was de trend Greenery en was een geelgroene limoenkleur erg populair. Dit jaar evolueren we meer naar een pastel lichtgroen/grijs.

Bekijk hier het volledig aanbod natuursteen voor binnentoepassingen van Beltrami.

 

Natuursteen exterieurtrends 2018

Uniformiteit troef

De opdeling tussen binnen en buiten verdwijnt, voortaan kies je voor een allesoverheersend concept. Concreet? Kies eenzelfde natuursteen voor terras, woonkamer en keuken.

 

Groot, groter, grootst 

Groter is beter, maar de bouwpercelen (en tuin/terras) worden almaar kleiner. Oplossing? Standaardtegels natuursteen in grote formaten: bijvoorbeeld 90/90 cm. Zo creëer je een optisch ruimtelijk effect.

Tip: Ga je voor een XXL-formaat? Kies dan jouw natuursteenplaat uit in het Beltrami-Stone Gallery en laat ze bewerken en verzagen in het Stonelab volgens de afwerking en formaten van jouw wensen.

 

Speelse plaatsing

Stap af van het klassieke legpatroon voor de plaatsing van de tegels op het terras, de oprit of het tuinpad. Opus Incertum, beter bekend als plaatsing in scherven/cassons, is terug van weggeweest. Logisch ook, met de opgang van vintage. De speelse plaatsing creëert een bijzonder kunstzinnig effect.

 

Ruwe uitvoering voor opritten

Een wagen schittert vooral op een natuurruwe ondergrond. Concreet? Kies voor een van de klassiekers van de opritten: Kandla GreyKandla White Beige of Kandla Ochre.

Of kleur buiten de lijntjes met de graniet Pepperino Dark of basalt Twilight in gekloven afwerking. Voor een stoere, robuuste look.

 

Plaatsing op tegeldragers

Natuursteen op tegeldragers? Een fenomeen! De tegels worden hier ondersteund op de 4 hoeken. Het gaat om een relatief lichte opbouw.

Wanneer interessant? 

o   Als je een terras wilt installeren op een bestaande betonnen onderlaag.
o   Als je het niveau van de binnen- en buitenbevloering gelijk wilt houden.
o   Als je een dakterras wilt aanleggen zonder de dakdichting te beschadigen.

Bijkomende voordelen? Tegeldragers werken oneffenheden makkelijk weg en maken het terras vorstvrij. Regenwater vloeit moeiteloos weg en je werkt alle technieken, buizen en kabels weg onder de vloer. En het terras wordt herbruikbaar en verplaatsbaar.

 

Een vleugje zuiderse sfeer

Zuiderse tinten als oranje en geel doen hun intrede op het terras, bijv. Gobi Yellow in Opus Incertum. Maar ook bleektinten met de looks van travertin doen het goed, zoals de Noce gezandstraald.

Bekijk hier het volledig aanbod natuursteen voor buitentoepassingen van Beltrami

GERELATEERDE DOSSIERS