Doorzoek volledige site
11 juli 2018

Revit 2019 update en nieuwe C3A-Revit Extensies

Illustratie | © C3A

Naar jaarlijkse gewoonte bracht Autodesk in april een nieuwe release van hun software uit. De C3A-Revit-Extensies werden grondig herwerkt en aangevuld. Via een reeks korte maar intense workshops werden in mei en juni acht workshops verzorgd (exclusief voor C3A-Userclubleden) met een overzicht van de nieuwste Revit-vaardigheden en de vernieuwingen bij de C3A-Extensies. 

Een overzicht van enkele belangrijke vernieuwingen : 

 • Sterk vernieuwde Views, met voor het eerste echt MultiMonitor support voor Revit.
 • Uncropped 3D perspective views: perspective views en orthographic views hebben dezelfde mogelijkheden gekregen, en nu kunnen we switchen tussen beide voorstellingswijzen in alle 3D views.
 • Levels in 3D Views, met geoptimaliseerde faciliteiten voor Scope Boxes.
 • AND én nu ook OR conditions voor view filters. Bijv. perfect geschikt voor de nieuwe C3A-families met extra brandwerendheid-eigenschappen bij wanden en deuren. 
 • Background fill patterns bij Materials weergave en Filled Region annotaties, maar ook bij Graphic Overrides bij View Filters en Phasing-weergave.
 • Physically-based material appearances voor betere renderings (zoals V-Ray for Revit ook doet).
 • Structural connections, met o.a. Custom Steel Connections en Fabrication Elements.
 • Revit MEP / Systems uitbreidingen, ook naar analyse, berekeningen en fabricage.

Niet enkel in Revit, maar ook rond Revit is vanalles aan het evolueren. De samenwerking via IFC met andere BIM-systemen wordt steeds meer toegepast, en via de AEC Collection zijn diverse extra faciliteiten beschikbaar (zoals Dynamo, Navisworks Manage, 3ds MAX, CloudRendering, Insight, ...), waarbij vooral de BIM 360 cloudfaciliteiten een grondige remake gekregen hebben.

Daarom heeft C3A nà het bouwverlof een aantal aanvullende workshops "BIM 360 NextGen" en "Insight" voorzien.

 

C3A-Revit-Extensies 

Bij deze C3A-Revit Extensies gaat het vooral over een werkmethodiek met bijhorende C3A-Revit-template en een groeiende set bibliotheken met steeds beter uitgewerkte Revit-families. Ter gelegenheid van deze nieuwe Revit werden ook de C3A-Revit Extensies compleet en grondig herwerkt.

De implementatie van o.a. de nieuwe afspraken conform de Revit Standards, waarbij o.a. ALLE families herbenoemd werden (zowel System Families als Standard Model Families) én alle Materials een beter gestructureerde naamgeving gekregen hebben, had meteen diepgaande implicaties op de C3A-Revit Template en de gehele C3A-Revit bibliotheek.

Dit biedt de gelegenheid ook om niet enkel de C3A-Doors en Windows te herwerken en aan te vullen met extra BIM-info en extra varianten, en ook om de bibliotheken met sanitair en meubilair verder uit te bouwen.

Ook de werkmethodiek voor brand- en evacuatieplannen (via een compleet nieuwe set veiligheidspictogrammen conform de nieuwste normen), de werkmethodiek ter voorbereiding van de nieuwe omgevingsvergunningen en de werkmethodiek ter voorbereiding van de nieuwe S-peil EPB-berekeningen conform VEA werd grondig aangepakt in deze nieuwe set C3A-Revit-Extensies.

Op de update-workshops was tijd tekort om alle aspecten echt in detail te verduidelijken, maar aanvullend op een snel overzicht van wat er allemaal nieuw uitgewerkt werd, is een uitgebreide en gedetailleerde set documentatie beschikbaar zodat iedereen zich verder kan verdiepen in allerlei details. Een beknopt overzicht:

 • evolutie van de Internationale Revit Standaardisatie en de impact op de C3A-Revit-Extensies
 • volledig vernieuwde en heringerichte C3A-Revit-Template, met nieuwe naamgeving
 • vernieuwde C3A-Revit bibliotheek, met nieuwe Doors en Windows, Furniture, ...
 • uitbreiding C3A-Extensies met veiligheidspictogrammen conform de nieuwste normen
 • specifieke aanpak ter voorbereiding van een digitale bouwaanvraag of omgevingsvergunning
 • specifieke aanpak ter voorbereiding van een S-peil EPB-berekening 
 • de evoluerende BIM-Bouwdata-Extractie (organisatie van de meetstaat-tabellen in Revit en automatische export en de vernieuwde import-faciliteiten in C3Admin om de meettabellen gelinkt in de C3A-Excel-meetstaten te verwerken)

Op de website van C3A zijn enkele nieuwe workshops en vervolmakingscursussen te vinden.

GERELATEERDE DOSSIERS