Doorzoek volledige site
12 juli 2018

Op maat gemaakte fotopanelen bieden oplossing voor slechte akoestiek

Illustratie | © Renobo
Illustratie | © Renobo
Illustratie | © Renobo
Illustratie | © Renobo
Illustratie | © Renobo

Een vergaderruimte of een restaurant met een slechte akoestiek: iedereen heeft het wel al eens meegemaakt en de gevolgen zijn storend. De akoestische fotopanelen van Phonix (Renobo), op maat gemaakt en onzichtbaar gemonteerd, bieden hier een oplossing voor.

Tijdens de vergadering kan u zich niet meer goed concentreren. U verstaat de anderen steeds minder goed en het nut van de vergadering verliest zijn waarde.

Als u gaat eten op restaurant wilt u kunnen genieten van het eten. Als de akoestiek niet goed is, kan u uw tafelpartners minder goed verstaan en is rustig dineren onmogelijk. In veel gevallen wilt u eigenlijk zo snel mogelijk het restaurant verlaten om tot rust te komen.

Dit zijn twee voorbeelden die vaak voorkomen en makkelijk op te lossen zijn. We hebben het hier over spraakverstaanbaarheid in een bepaalde ruimte. Als de nagalmtijd in een ruimte te hoog is, verliest men deze spraakverstaanbaarheid. In veel gevallen zijn er in de ruimte te weinig geluidsabsorberende materialen aanwezig, omdat men de ruimte hetzelfde wil houden en weinig wil veranderen aan het gekozen interieur.

 

Eigen beelden kiezen

Hier heeft Renobo een oplossing voor. Akoestische fotopanelen met de vrijheid om eigen beelden te kiezen die passen bij het bedrijf of bijvoorbeeld horecazaak. Maar de akoestische fotopanelen passen eigenlijk overal. Op scholen, verenigingen en voor particulieren, om de akoestiek in huis op een persoonlijke manier te verbeteren.

De akoestische fotopanelen worden op maat gemaakt. U kunt zelf de afmeting bepalen, binnen een oppervlakte van 1,2 m bij 2,7 m. Het paneel is bevestigd op een kaderprofiel uit aluminium, in zwart, wit of alu kleur. Het akoestisch paneel wordt onzichtbaar gemonteerd en kan altijd gedemonteerd worden. 

GERELATEERDE DOSSIERS