Doorzoek volledige site
20 juli 2018

Wie sleept op 3 september de awards voor de groensector in de wacht tijdens Green Night?

Van 2 tot 4 september wordt Flanders Expo in Gent alweer omgetoverd tot een waar paradijs voor de groenprofessional. Naast de 220 standhouders die er hun expertise, kwalitatieve producten en innovaties tonen, wordt er dit jaar tijdens Green ook meer aandacht besteed aan innovaties die de toekomst van de sector een stuk groener maken. Zo wordt dit jaar voor de eerste keer de Green Idea Award uitgereikt aan een project dat uitblinkt in duurzaamheid. De felbegeerde 1.2. Tree Award beloont dan weer een project waarbij bomen het beeld bepalen.

Het driedaags event voor tuinaannemers, tuin- en landschapsarchitecten, overheid, studiebureaus en retailers kreeg een nieuw jasje. Green is uitgegroeid tot een tweejaarlijkse ontmoetingsplek voor meer dan 10.500 professionele bezoekers.

Professionals die van groen hun vak hebben gemaakt spelen een steeds toenemende cruciale groenrol, zowel voor creatieve implementatie, aanleg als onderhoud. Ook de overheid zet sterk in op de aanwezigheid van groen op publieke en semi-private plaatsen. Groen dichtbij huis wordt belangrijker en de appreciatie voor de tuin kent een significante stijging bij de jongere generatie. Met de nieuwe look & feel evolueert Green mee met de sector en blijft het de vruchtbare bodem waar groene ideeën volop de kans krijgen om te groeien.

 

Uitreiking van de Green Idea Award & 1.2.Tree Award tijdens de Green Night

Green is duidelijk de broedplaats voor innovatie en duurzaamheid en daarom wordt er dit jaar voor de eerste keer, in samenwerking met Recupel, de Green Idea Zone georganiseerd. In een grote binnentuin kan u projecten ontdekken die het verschil zullen maken voor de toekomst van de groensector. Projecten voor de Green Idea Award kunnen tot en met 31 juli ingediend worden via de vernieuwde site.

Ook dit jaar wordt de 1.2.Tree award opnieuw uitgereikt. Deze award zet het vakmanschap tussen tuinaannemer, -architect en boomkwekerij in de kijker, waarbij bomen de basis vormen van de ontwerpen of projecten. Inschrijven voor één van de drie categorieën kan voor 6 augustus via green-expo.be

De Green Idea Award en de 1.2.Tree Award worden uitgereikt tijdens Green Night op maandag 3 september. Tijdens deze belevingsavond is Green open tot 22 uur. Dé gelegenheid bij uitstek om alle nieuwigheden te ontdekken en rond de Green bar te netwerken met exposanten en bezoekers.