Doorzoek volledige site
31 juli 2018

Baden in luxe en rust met BASWA Phon

Illustratie | © Richard Waite / Four Seasons Hotel Megève
Illustratie | © 2018 Hotel Lutetia
Illustratie | © 2018 Hotel Lutetia
Illustratie | © 2018 Hotel Lutetia
Illustratie | © Camille Moirenc / Villa MAÏA
Illustratie | © Camille Moirenc / Villa MAÏA

Hotels uit het luxesegment trachten zich steeds vaker te onderscheiden met de inrichting van een stijlvolle en aangename wellnessruimte en bijhorend zwembad waar het fijn vertoeven is. Voor vele gasten is deze ruimte een oase van rust, waarbij een ontspannen duik of een weldoende massage het perfecte medicijn is na een drukke dag in de stad. Dankzij de akoestische BASWA Phon marmerzandpleister van Sonogamma kan men ook in deze ruimtes een aangename akoestiek bekomen zonder te moeten inboeten aan esthetiek.

Om bezoekers een weldadig gevoel van luxe en ontspanning te bieden is een aangenaam akoestisch klimaat van groot belang. Waar de kamers moeten voldoen aan hoge eisen op het gebied van geluidsisolatie, is in het zwembad en de wellnessruimte geluidsdemping van groot belang.

Het akoestisch BASWA Phon systeem met het uitzicht van traditioneel stucwerk dat op ambachtelijke wijze wordt geplaatst en afgewerkt door erkende plaatsers, kan perfect gecombineerd worden met regulier stucwerk, waardoor men één uniform en strak geheel kan creëren. Het akoestisch systeem leent zich bovendien voor gebogen toepassingen en is dankzij de behandeling met het kleurloze impregneermiddel BASWA Protect volledig waterafstotend wat het uitermate geschikt maakt voor toepassingen in warme en vochtige ruimtes.

Het microporeus geluidsabsorberend en gelijkmatig verouderend stucwerk is onzichtbaar en schept de privacy en intimiteit waarop de gasten van 5-sterrenhotels zo gesteld zijn en maakt van elke wellnessruimte een plek waar men zowel lichamelijk als mentaal kan herbronnen.

 

Voorbeeld

Voor een zwembadruimte met als afmetingen L. 15 x B. 5 x H. 2,5 m en een volume van 150 m³ bedraagt de aanbevolen nagalmtijd 0,5 seconden (volgens de norm DIN 18041).

Om dit te bekomen volstaat het de volledige plafondoppervlakte te bekleden met de akoestische BASWA Phon pleister die een geluidsabsorptiewaarde heeft van alpha W = 0,8.