Doorzoek volledige site
23 augustus 2018

De juiste raamkeuze essentieel voor een geslaagde renovatie

Illustratie | © Sapa
Illustratie | © Sapa
Illustratie | © Sapa
Illustratie | © Sapa

Een Belg heeft al van oudsher een baksteen in zijn maag. Zo zijn er in België zo’n vijf miljoen bestaande woningen. Er is dus zeker een markt voor renovatie en toch zien we dat het tempo waaraan gerenoveerd wordt heel laag ligt. Nochtans zorgt de overheid voor een gunstig klimaat. Zo kan je gebruik maken van verschillende premies en heb je recht op fiscale voordelen en een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%. De overheid legt ook doelstellingen op om de kwaliteit van het woonbestand te optimaliseren. Vanaf 2020 bijvoorbeeld dient elke woning van dubbele beglazing voorzien te zijn. Renovatie heeft het grootste aandeel op de bouwmarkt, namelijk 33%. De recente ontwikkeling van SAPA bewijst eens te meer dat thermisch onderbroken ramen niet meer gelijk staan met robuste, zwaar uitziende ramen.

Een belangrijk aspect in het bouw- en zeker ook het verbouwproces is de bouwschil, die een woning de nodige bescherming biedt tegen warmteverliezen naar buiten. Het gaat dus meer bepaald over de begane vloer, de buitenmuren, het dak en het buitenschrijnwerk.  Een goede bouwschil staat bijgevolg garant voor een langdurige en duurzame investering.

 

Glas en profielen

Specifiek voor het buitenschrijnwerk is het belangrijk om niet enkel de beglazing te vervangen maar het raam in zijn geheel, dus inclusief de profielen. Enkel een combinatie van beide, dubbel glas en sterk isolerende profielen, zal bijdragen tot een energiezuinige woning.

Het thermische schuifraam Confort Smartline heeft een aanzichtbreedte van slechts 92 mm en voldoet bovendien aan de strenge EPB-regelgeving waarbij de isolatiewaarde van het raam (Uw) lager dient te zijn dan 1.5 W/m²K .

Confort Smartline heeft een bouwdiepte van 160 mm en is beschikbaar in 1-, 2- of 3-rail, vast-schuif-vast, en 4-slag. Het maximale vleugelgewicht bedraagt 300 kg voor hefschuif- en 250 kg voor schuiframen. Confort Smartline is tevens beschikbaar in een rustieke uitvoering zodat het perfect aansluit bij een landelijke stijl.

Ook voor het renoveren van niet-residentiële projecten kan je bij SAPA terecht. Dit kan perfect met het standaard gamma van het bedrijf. 

Bekijk een inspiratievideo over de renovatie van een woning met Confort Smartline door architect Luc Dedeyne.

GERELATEERDE DOSSIERS