Doorzoek volledige site
30 augustus 2018 | FILIP VAN DER ELST

Felrood kantoorgebouw is blikvanger in het straatbeeld

Illustratie | Koramic
Illustratie | Koramic

In het centrum van Roeselare staat een opvallende nieuwbouw: de nieuwe kantoren voor de Centrale Diensten van twee scholengroepen zweven boven een transparante sokkel. Dankzij de vele grote ramen en een grote patio vanbinnen zijn de kantoren verzekerd van lichtinval. Architecten Groep III stond in voor het ontwerp. De lichte en roodgloeiende Koramicpannen Façatile en Stormpan 44 geven het gebouw aan de buitenkant extra kleur en karakter.

Het nieuwe gebouw bundelt de administratieve diensten van de scholengroepen Sint-Michiel en Arkorum Roeselare, gebouwd in opdracht van Scholen van Morgen. Het complex van net geen 2.000m2 bevat onder meer landschapskantoren voor de verschillende diensten en kleine en  grotere vergaderlokalen. Op de bovenste verdieping is een polyvalente ruimte/refter voorzien, met een groot terras dat een mooi zicht over Roeselare biedt.


Uitsnijdingen en raampartijen

Wanneer je de Kattenstraat in Roeselare inwandelt, springt het imposante gebouw meteen in het oog. Vele uitsnijdingen en grote raampartijen zorgen voor een openheid die het complex architecturaal interessanter maken dan een doorsnee vierkant kantoorblok. Lien Vansteenkiste, architect
bij Architecten Groep III: “We hebben binnen het rechthoekige volume uitsnijdingen gemaakt om interessante hoeken en terrassen mogelijk te maken. De ramen zorgen voor evenwicht in de gevel. En ze bieden van binnenin natuurlijk ook een prachtig zicht op de groene omgeving.”

Dankzij de opgetilde constructie zweeft het gebouw als het ware over de omgeving. Dit laat ook toe om het park erbij te betrekken, want de groene zone is al vanop straat te zien. “Voor passanten is het een gebouw dat in de omgeving opgaat. Tegelijkertijd springt de constructie zelf in het oog, onder
meer vanwege de kleur van de gevel en de dakpannen. Dit project valt dus op, maar weliswaar zonder de aandacht van de omgeving weg te nemen.”

Lees het volledige artikel in Belgian Building Magazine

 

GERELATEERDE DOSSIERS