Doorzoek volledige site
03 september 2018

De planning van een sanitaire ruimte: een goed begin is het halve werk

Illustratie | © CWS-boco

Hoeveel handdoek- en zeepdispensers heb ik nodig? Waar binnen de sanitaire ruimte ga ik deze plaatsen? Dat is niet het eerste waar je aan denkt bij een bouwproject. Maar het is wel belangrijk om hier goed over na te denken, wil je achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Immers, de sanitaire ruimte van een gebouw wordt meerdere keren per dag gebruikt en vormt daarmee een belangrijk onderdeel van het visitekaartje van het bedrijf.

Betrek een expert in de ontwerpfase

Er bestaan normen voor minimale aantallen wat betreft sanitaire installaties. Die normen respecteren, betekent echter nog niet dat je sanitaire ruimte op een duurzame en efficiënte manier wordt ingericht, met aandacht voor design, optimale hygiëne en operationele zekerheid.

Om er zeker van te zijn dat je bij het ontwerp van de sanitaire ruimte geen zaken over het hoofd ziet, kun je gebruikmaken van de expertise van CWS-boco. CWS-boco is een toonaangevende producent van innovatieve en digitale oplossingen op het gebied van sanitaire hygiëne. Het bedrijf bedient dagelijks duizenden tevreden klanten in de Benelux in diverse sectoren.

 

Toegang tot CAD-bestanden, bestekteksten en BIM-informatie

Op basis van kennis en ervaring en met behulp van onder andere sectorspecifieke verbruikscalculatiemodellen, kan een adviseur van CWS-boco je vrijblijvend begeleiden bij het ontwerpen en inrichten van de sanitaire ruimte. Voor architecten en bouw gerelateerde organisaties stelt het bedrijf gratis CAD-bestanden, bestekteksten en BIM-informatie ter beschikking in de BIM-gegevensbank en op bouwconnect.nl. Dit betekent concreet dat alle CWS-boco-producten, zoals handdoek, zeep- en geurdispensers, al in de planningsfase kunnen worden toegepast.

Door vroegtijdig expertadvies in te winnen, weet je zeker dat het materiaal in de sanitaire ruimte exact is afgestemd op het aantal gebruikers.

 

Een hogere BREEAM-score

Door bij het ontwerp van sanitaire ruimtes in te zetten op duurzame concepten, scoor je extra punten in de BREEAM-normering – de beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. CWS-boco biedt duurzame sanitaire producten voorzien van verscheidene technieken om verspilling tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan waterbesparende sensorkranen, bio katoenen handdoekrollen, foamdispensers met biologisch afbreekbare zeepschuim of toiletpapierdispensers met ingebouwd remmechanisme en voorzien van 100% gerecycled toiletpapier.

Zonder extra investeringen, maar met het juiste ontwerp en beheer van je sanitaire ruimte, bespaar je op directe kosten én verhoog je de duurzaamheid van je project.

Wens je vrijblijvend advies of bijkomende informatie voor het inrichten en/of verbouwen van sanitaire ruimtes, neem dan contact op met CWS-boco

GERELATEERDE DOSSIERS