Doorzoek volledige site
04 september 2018

Energierenovatie voor Olympisch zwembad Antwerpen

Illustratie | Pixabay

De renovatie van het olympisch zwembad Wezenberg in Antwerpen is bijna rond, staat te lezen in het Energiejournaal van Zero Emission Solutions. Daarbij werd ook aandacht besteed aan het energetisch luik, laat de stad Antwerpen weten.

Het zwembad sloot in maart de deuren voor een grondige renovatie en heropent in oktober. Bij de renovatie werden zowel de luchtgroepen als de waterbehandelingsinstallatie volledig vernieuwd. Beide ingrepen zullen voor een fikse besparing op de energiefactuur zorgen. Zo levert het nieuwe ventilatiesysteem met warmterecuperatie een jaarlijkse besparing van 85.800 euro op. Terwijl de nieuwe waterinstallatie goed is voor een jaarlijkse besparing van 41.000 euro (water en elektriciteit). Deze installatie zal trouwens het spoelwater van de zandfilters recupereren om de bufferbakken en de douches aan te vullen.

Naast deze eerder geplande renovatiewerken doet de stad Antwerpen nog voor 263.000 euro bijkomende energiebesparende investeringen. Zo wordt de verlichting boven het wedstrijdbad vervangen door ledverlichting en worden er zonnepanelen geplaatst. Deze ingrepen leveren jaarlijkse besparingen op van respectievelijk 5.370 euro en 8.770 euro.