Doorzoek volledige site
12 september 2018

Betere akoestiek dankzij CapaCoustic

Illustratie | © Caparol

Steeds meer architecten gebruiken hardhout, natuursteen of glas als sfeermakers. Deze materialen zorgen voor een klassevolle uitstraling maar ze komen de akoestiek zelden ten goede. Toch is een goede akoestiek belangrijk. Wanneer die goed zit, voel je meteen dat het een aangename ruimte is. Mensen kunnen op een normale manier met elkaar communiceren zonder te schreeuwen of onnatuurlijk hard te praten. Caparol ontwikkelde met CapaCoustic een oplossing voor binnenruimtes met een slechte akoestiek.

CapaCoustic bestaat uit akoestische elementen in de vorm van lichtgewicht platen uit melanineschuim. Dankzij hun superlicht gewicht bieden ze een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen en met de binnenverf Capatrend af te werken in alle denkbare kleuren.

Ook een persoonlijke touch met foto’s is mogelijk. De CapaCoustic platen zijn handig te verlijmen op de ondergrond of te bevestigen met ophangsystemen. Het levert een rustige ruimte op die bovendien ook een esthetische meerwaarde brengt.

 

CapaCoustic Fine

CapaCoustic Fine bestaat uit voorbehandelde plafondplaten die je direct op het plafond lijmt. De gestructureerde pleisterafwerking met marmerkorrels wordt in twee lagen aangebracht op de akoestische platen. De speciale manier van aanbrengen van het pleister garandeert een open pleisterstructuur en levert een glad, naadloos en wit resultaat op.

GERELATEERDE DOSSIERS