Doorzoek volledige site
12 september 2018

Reduceer tot 60% geluid met akoestisch isolatiepaneel Silentwall®

Illustratie | © Recticel
Illustratie | © Recticel

Geluidsoverdracht komt voor wanneer lucht in trilling wordt gebracht. We spreken dan van luchtgeluid, bijvoorbeeld veroorzaakt door een radio of een instrument. Luchtgeluid wordt overgedragen via kieren en spleten en komt zo binnen in nabijgelegen ruimtes. Door de openingen dicht te maken probeert men dit probleem op te lossen, maar meestal volstaat dit niet. Met Silentwall® brengt Recticel Insulation een interessant akoestisch isolatiepaneel op de markt waarmee de installateur de geluidsisolatie tussen twee ruimtes, gescheiden via een wand, duidelijk optimaliseert.

De akoestische panelen zijn samengesteld uit vezels en gerecycleerd polyurethaanschuim, wat de impact op het milieu verkleint. Door het systeem van recyclage kan de kleur van de panelen van elkaar verschillen, maar dit beïnvloedt op geen enkele wijze de prestaties van Silentwall®.

 

Eenvoudige montage

Silentwall® heeft ook een grote troef qua installatie. De panelen zijn makkelijk te verlijmen met Recticel contactlijm (aanbevolen voor akoestische isolatie) en heel eenvoudig aan te brengen. De panelen zijn 40 mm dik en beschikbaar in verschillende formaten: 2600 x 1200 mm en 2500 x 600 mm.

Nadien worden de Silentwall panelen afgewerkt met een gipskartonplaat van minimaal 12,5 mm. De akoestische panelen kunnen aangebracht worden tegen een gemeenschappelijke muur van twee appartementen in hetzelfde gebouw, aan de binnenkant van een gevelmuur en op de scheidingsmuur van een woning.

 

Pak luchtgeluid aan

De troef van Silentwall® zit uiteraard in de geluidsreductie tot 60%. Dit komt neer op een vermindering van 12 decibel in combinatie met een gipskartonplaat van 18 mm.

Wil u graag meer weten over Silentwall®? Contacteer Recticel Insulation via recticelinsulation@recticel.com of telefonisch op 056 43 89 43 en Recticel bezorgt u de brochure en technische fiche.

GERELATEERDE DOSSIERS