Doorzoek volledige site
12 september 2018

Nieuw akoestisch spuitwerk verkort droogtijd

Illustratie | © Acoustiq
Illustratie | © Acoustiq
Illustratie | © Acoustiq
Illustratie | © Acoustiq

AcoustIQ heeft een nieuwe spuittechniek ontwikkeld voor akoestisch spuitwerk onder de merknaam Sprayplan. Deze spuittechniek zorgt ervoor dat de droogtijd van het spuitwerk veel korter is dan bij concurrerende technieken. Sprayplan kan o.a. worden aangebracht op plafonds en wanden en heeft een zeer hoge geluidsabsorptie.

Sprayplan bestaat uit cellulosevlokken, welke brand- en schimmelwerend zijn behandeld. De vlokken worden samen met een bindmiddel op waterbasis tegen het plafond of wand gespoten. Sprayplan onderscheidt zich van andere akoestische oplossingen door de flexibele wijze waarop het kan worden toegepast, zonder de aard of vorm van een ruimte aan te tasten. Sprayplan is toepasbaar als afwerking van vlakke, gebogen en geprofileerde ondergronden in bijvoorbeeld kantoren, zwembaden, galerijen, trappenhuizen, horeca, sporthallen, klaslokalen, parkeerkelders, bedrijfshallen en woonkamers.

 

Tijdwinst

Met Sprayplan kunt u snel en flexibel een ruimte akoestisch optimaliseren. Dankzij de gepatenteerde spuittechniek kan, na het aanbrengen, de ruimte meteen schoon opgeleverd worden. Dit in tegenstelling tot concurrerende technieken, waarbij het plafond nog lang druppels vocht afstoot.

 

Akoestiek

Sprayplan heeft uitstekende akoestische prestaties door de zeer hoge geluidsabsorptiewaarden. Hierdoor haalt u de galm weg en ontstaat in de betreffende ruimte een aangename akoestiek, zodat de ruimte op een aangename manier gebruikt kan worden door bijvoorbeeld medewerkers of docenten.

 

Naadloos

Sprayplan wordt naadloos en rechtstreeks op de constructie aangebracht. Door de naadloze afwerking en structuur van de vlokken krijgt de ruimte een warme, aangename sfeer. Sprayplan heeft standaard 4 basiskleuren (wit, grijs, industrieelgrijs en zwart), specifieke kleuren zijn mogelijk op aanvraag.

GERELATEERDE DOSSIERS