Doorzoek volledige site
13 september 2018

Wandel of fiets de Architectuurroute Léon Stynen

BP-building, Léon Stynen i.s.m. Paul De Meyer (Collectie Vlaams Architectuurinstituut- Collectie Vlaamse Gemeenschap)

2018 is het jaar waarin het oeuvre van de Belgische architect Léon Stynen (1899-1990) via tal van activiteiten in de kijker wordt gezet. Niets beter om het oeuvre van Stynen te ontdekken dan het gebouw in zijn werkelijke omgeving te zien staan. Voor de echte Stynenaficionado's ontwikkelde het Vlaams Architectuurinstituut samen met de stad Antwerpen een Léon Stynen Architectuurroute, een wandel- of fietsroute langs zijn meest markante gebouwen in ’t stad.

Het Vlaams Architectuurinstituut en de stad Antwerpen zetten de architectuur van Léon Stynen in Antwerpen letterlijk op de kaart. Je kan kiezen voor een beknopt wandel- en fietsplan of een uitgebreide versie van de architectuurroute in de Antwerp Museum app. Onder meer deSingel, de BP-building en de woning van Stynen komen aan bod.

Download de route via de Antwerp Museum App of de Erfgoed App. Of haal jouw Stynenkaart af in deSingel of bij Visit Antwerpen, Grote Markt 13, 2000 Antwerpen. 

Heb je een talent voor fotografie? Neem dan je fototoestel mee en doe mee aan de fotowedstrijd.

Meer info op stynen2018.be of volg #stynen2018. De overzichtstentoonstelling ‘Léon Stynen, architect’ kan je bezoeken vanaf 12 oktober in deSingel.