Doorzoek volledige site
18 september 2018

Bezoek Stationsbuurt Utrecht met BVA en Zinkinfo

Illustratie | © Zinkinfo Benelux

Zaterdag 13 oktober organiseren BVA en Zinkinfo een daguitstap naar de stationsbuurt van Utrecht. Op het programma staat onder meer een bezoek aan The Greenhouse, de Knoop en Stationsplein Oost. De trip wordt begeleid door verschillende sprekers waaronder architect Ector Hoogstad (over luifel Stationsplein Oost en fietsenstalling), Cepezed (over The Greenhouse en de Knoop) en Bruno Dursin (over ZEKER ZINK).

PROGRAMMA

08u30

  

Vertrek per bus vanuit Antwerpen naar Utrecht

10u30

 

Presentatie in The Green House door o.m. Ector Hoogstad (over luifel Stationsplein Oost en fietsenstalling), Cepezed (over The Greenhouse en de Knoop) en Bruno Dursin (over Zeker Zink)

12u15

 

Lunch

13u45

 

Bezoek aan The Greenhouse en de Knoop o.l.v. Cepezed

14u30

 

Bezoek aan Stationsplein Oost (luifel) en fietsenstalling o.l.v. architect Ector Hoogstad

15u30

 

Optioneel bezoek aan het Platform o.l.v. architect Verhoeven

16u15

 

Terugkeer per bus naar Antwerpen (aankomst ca. 17u30)

U bent architect en wil er graag bij zijn – er zijn maar 45 plaatsen – meld je dan aan via dit formulier
De kostprijs voor het bezoek is €40.00 voor BVA-leden en €60.00 voor niet-leden.

 

 

Luifel stationsplein Utrecht

De transitie van het Utrechtse stationsgebied is in volle gang. Na het nieuwe stadskantoor en een volledig vernieuwd Utrecht Centraal tekent Ector Hoogstad Architecten – samen met Buro Sant & Co en Royal HaskoningDHV – voor de meest recente wapenfeiten van de herontwikkeling: het nieuwe, verhoogde Stationsplein Oost met eronder een drielaagse fietsenstalling en erboven een opzienbarende overkapping in staal.

 

Fietsenstalling CS Utrecht

Ector Hoogstad Architecten heeft in samenwerking met buro Sant & Co en Royal Haskoning DHV de fietsenstalling en het stationsplein ontworpen maar is ook verantwoordelijk voor de totale bouwfasering. Het verhoogde stationsplein verbindt straks de nieuwe stationsterminal met de eveneens nieuwe ingang van winkelcentrum Hoog Catharijne.

 

The Greenhouse

Het circulaire paviljoen The Green House heeft maandag 9 april 2018 zijn deuren officieel geopend. The Green House biedt ruimte aan een restaurant met een eigen urban farm, en een vergadercentrum.

In 2014 kreeg cepezed de opdracht om van de voormalige Knoopkazerne aan de Croeselaan in Utrecht een modern rijkskantoor te maken. Het Rijksvastgoedbedrijf vroeg daarbij ook een oplossing voor de ruimte tussen de Knoopkazerne en het naastgelegen hoofdkantoor van de Rabobank. Omdat een definitieve bestemming voor deze locatie pas over vijftien jaar aan de orde is, werd gezocht naar een tijdelijke invulling die het terrein, dat anders braak zou blijven liggen, levendiger kan maken. cepezed ontwikkelde een plan waarbij zowel de functie als de architectuur gebaseerd zijn op circulariteit.

GERELATEERDE DOSSIERS