Doorzoek volledige site
19 september 2018

Imposant NAVO-gebouw met 16 emco entreematten

Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco

Modern, groots en omvangrijk is het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Het gebouw is ontworpen als ineengestrengelde vingers, die de eenheid en samenwerking van het bondgenootschap visualiseren. Voor dit enorme complex, dat 1,1 miljard heeft gekost, is emco preferred supplier. 

Het gebouw van de NAVO diende een imposante en hypermoderne uitstraling te krijgen en is op basis van veiligheid, comfort en functionaliteit ontworpen. En uiteraard is er gekozen voor state-of-the-art communicatie- en beveiligingstechnieken.

Bovendien is gebruik gemaakt van innovatieve energiebesparingstechnieken, die de duurzaamheid en TCO van het gebouw op de lange termijn waarborgen.

 

Voor emco grootste project ooit

Voor emco is dit het grootste project ooit wereldwijd gerealiseerd. Voor alle entrees en diverse ruimten zijn de hoogwaardige entreematten emco Diplomaat geleverd. Vier profielmatten van 20 m2 en twaalf van 10 m².

 

Uniek schraapprofiel

Vier entrees zijn met de entreematten emco Diplomaat 522 RK uitgevoerd. Deze zorgen ervoor, dat het straatvuil en vocht goed wordt opgevangen. Het gevolg is dat er beduidend minder vuil, vocht en kleine steentjes naar binnen worden gelopen. Dan blijven de vloeren binnen langer schoon en zijn de schoonmaakkosten lager.

De mooie tapijtstrookinlagen en het opvallende schraapprofiel van aluminium, geven de entreemat bovendien een chique uitstraling.

Voor de 12 inpandige entrees zijn de emco Diplomaat 517 TB geleverd. Deze zijn voorzien van slijtvaste textielborstelinlagen en zeer geschikt voor de opname van fijn vuil.