Doorzoek volledige site
27 september 2018 | JOHAN GEERTS

BIM Onderwijsdag, een lovenswaardig Nederlands initiatief

De interesse bij bouwpartners voor BIM groeit gestaag. Een goede waardemeter daarvoor zijn de talloze vacatures die openstaan voor BIM-modelleurs en aanverwante taken. De gevraagde profielen zijn vaak niet gering.

Vlaanderen

In Vlaanderen zijn er enkele hogescholen die een BIM-opleiding op hoog niveau organiseren. Drie jaar geleden startte PXL in Hasselt o.a. met een innovatief BIM-project. Via een eigen bouwproject vonden geïnteresseerde studenten hun weg naar de BIM-methodologie. Daarna volgden nog diverse opleidingen met de focus op verschillende BIM-aspecten. Bij HOWest kan je een postgraduaat BIM-expert-modelleur volgen waarin modules Expert modeling, Engineering, Model checking, Parametric Design en In & output gedoceerd worden door experts uit de praktijk.
 

BIM Onderwijsdag

Ook in Nederland voelt men deze discrepantie tussen theorie en praktijk. Daarom organiseert het BIM Loket – een onafhankelijke stichting die de implementatie van BIM in de Nederlandse bouwsector stimuleert - voor de tweede keer een BIM onderwijsdag.


Lees het volledige artikel op BIMtonic.be

GERELATEERDE DOSSIERS