Doorzoek volledige site
28 september 2018

Trend: ruwe en ruige materialen vinden hun weg naar ons interieur

Illustratie | © Cosentino
Illustratie | © Cosentino
Illustratie | © Cosentino
Illustratie | © Cosentino
Illustratie | © Cosentino
Illustratie | © Cosentino

Ruw, ruig en imperfect design doet de harten sneller slaan dit najaar. Klinisch wit is de laan uitgestuurd en dat is goed nieuws voor de Dekton Industrial reeks en Silestone loft series. Dekton Industrial liet ons al kennismaken met kleuren zoals Nilium en Trilium. Nu komt daar Soke, Lunar, Kreta en Laos bij. Maar ook de nieuwe Silestone® structuur Raw brengt voelbare toegevoegde waarde. Een strak gelijnd interieur met een toets imperfectie en textuur creëert een bijzondere sfeer in het interieur, en daar zien we harmonie met de nieuwe collecties van Dekton en Silestone.

Cement heruitgevonden

Glad en egaal waren lang onmisbare termen als men sprak over interieur of keukens. Maar kleuren zoals Dekton Lunar en Laos maken daar komaf mee. Ze staan pal tegenover elkaar en toch spotten we een gelijkenis. De subtiele structuur tegen de witte basis maakt Lunar tot een zinspelend kleur. Ook Laos speelt niet volgens de regels. Het is als het ware een herinterpretatie van cementkleuren.

Kleuren Dekton Soke en Kreta houden zachtjes vast aan iets traditioneler uiterlijk. Toch zien we een speelse knipoog naar meer textuur en durf. De matte afwerking en zachte grijstint van Kreta passen in menig interieur. Soke intrigeert met zijn aderpatroon en past als gegoten in een industriële loft.

 

Ruig reliëf

De nieuwe Silestone-kleuren Brooklyn en Silver lake van Cosentino zijn naast een streling voor het oog ook ontvankelijk voor nieuwsgierige vingertoppen. Brooklyn en Silver Lake bevatten de nieuwe Silestone® structuur Raw, hierdoor zie en voel je schijnbare imperfecties van cement en beton. Maar met hetzelfde onderhoudsgemak als alle Silestone kwartzcomposieten. Het ruwe reliëf en de matte afwerking zorgen voor een industriële en krachtige uitstraling. Zo krijgt de ruimte (letterlijk) een sterk karakter.

                

Een spel tussen donker en licht

Ons interieur hunkert naar tekenen van imperfectie en textuur en dat is te merken aan de gekozen trendkleuren voor Fall Winter 2018 waar geen streepje wit te zien is. We durven zelfs uitspreken dat textuur het nieuwe wit is. De interieurwereld is helemaal wild van grijstinten en neutralen.

 

Over Cosentino

Cosentino is 's werelds grootste producent van kwartsoppervlakken en een familiebedrijfsgroep die volledig in Spaanse handen is. Zij spitst zich toe op het ontwerp, de productie en distributie van architectonische en decoratieve oplossingen in natuursteen.

Het bedrijf creëert merken en definieert toonaangevende producten die als doel hebben om vernieuwende en functionele oplossingen aan te dragen voor woningen en openbare ruimtes, met criteria als aandacht voor design, innovatie en respect voor het milieu. Tegenwoordig is het Spaanse bedrijf internationaal aanwezig, met vestigingen in 30 landen.

GERELATEERDE DOSSIERS