Doorzoek volledige site
03 oktober 2018

Dakbanen: zelfs een oplossing voor een hellend dak

Illustratie | © Derbigum

Niet iedereen houdt van platte daken, of heeft de mogelijkheden om zijn hellend dak te vervangen door een modern plat dak. Maar dat wil niet zeggen dat men geen hoogstaande materialen kunt inzetten om een dak waterdicht te maken en aan regenwaterrecuperatie te doen. Want ook al heeft een hellend dak minder last van regenplassen, een lek is even nefast als bij een plat dak. Bovendien kan men een hellend dak evengoed een hedendaagse look geven. Ontdek de oplossingen van specialist Derbigum.

Zinken dakbedekking: een klassieke keuze

In Parijs wordt al meer dan honderd jaar zink gebruikt om een dak volledig waterdicht te maken. En hoewel zink een bijzonder duurzaam materiaal is met een levensduur tot soms wel 125 jaar, is het ook erg duur. Daarnaast is isolatie moeilijker te plaatsen bij een zinken dak. Wie verknocht is aan de unieke uitstraling van zink, vindt in Vaelist en Derbilist wellicht een budgetvriendelijker alternatief met een hoger thermisch comfort.

 

Moderne dakbanen die je hellend dak waterdicht maken

De Vaelist en de Derbilist zijn driehoekige latten in respectievelijk het synthetisch membraan Vaeplan en het bitumineuze membraan Derbicolor. Ze worden op de waterdichting gekleefd en je bootst er perfect een metalen dakbedekking met opstaande naad mee na. Hoewel ze de levensduur van zink niet overtreffen, beschikken ze over tal van voordelen. Je kunt bijvoorbeeld rekenen op een vlotte plaatsing en een probleemloze combinatie met isolatie. Vaeplan en Derbicolor zijn ook volledig recycleerbaar. En terwijl je Vaeplan makkelijk bovenop oude bitumen of pvc-dakbedekking plaatst, heb je met Derbicolor een ruim aanbod aan kleuren en leislag. 

 

Geschikt voor regenwaterrecuperatie op een hellend dak

Een hellend dak heeft een opvangcapaciteit van 75 à 95 procent. Het zou dan ook zonde zijn om er geen gebruik van te maken. Zowel met Vaeplan als met Derbicolor kun je probleemloos regenwater opvangen en recupereren. Deze veelzijdige dakbanen laten bovendien zelfs toe om een groendak aan te leggen.

GERELATEERDE DOSSIERS