Doorzoek volledige site
03 oktober 2018

Efficiënt brainstormen

Illustratie | © Beddeleem
Illustratie | © Beddeleem
Illustratie | © Beddeleem

De kantoren van de toekomst worden steeds flexibeler in gebruik. ‘Het nieuwe werken’ waarbij de werknemer zelf kiest waar en wanneer hij werkt, vraagt om alternatieve mogelijkheden: apps voor het reserveren van een bureau, lockers om persoonlijke spullen in op te bergen, bubbels om geconcentreerder te kunnen werken en ruimtes voor het houden van een korte brainstormsessie met de collega’s of in je eentje. Beddeleem geeft graag enkele tips mee voor een efficiënte brainstormsessie.

1. De vraagstelling

Denk goed na hoe de vraagstelling juist gaat verlopen. Schrijf deze voor je begint duidelijk op en geef ze door aan je collega’s. Zo kunnen ze al eens op voorhand nadenken over het onderwerp.

2. Locatie

Kies voor een ruimte waar een iets informelere sfeer hangt zodat de werknemers zich beter op hun gemak gaan voelen en bijgevolg sneller durven participeren in het gesprek.

3. Eerst Kwantiteit

De eerste stap in een brainstormsessie gaat over kwaniteit, niet kwaltiteit. Schrijf zoveel mogelijk ideeën op en maak duidelijk aan je collega’s dat er in deze fase geen slechte ideeën zijn. Er mag zeker out of the box gedacht worden en zo ontstaan er misschien weer andere ideeën.

4. Uit kwantiteit komt kwaliteit

Breng alle ideeën volgens bepaalde regels samen en begin te filteren. Kies er vervolgens een 3 of 4-tal uit die je dan verder gaat uitwerken.

 

Whiteboard nodig?

Met deze tips kan je zeker al aan de slag. Heb je nog niet de juiste infrastructuur? Dan kan Beddeleem misschien iets betekenen voor. Voor het werken in teamverband biedt Beddeleem immers verschillende oplossingen, meerbepaald voor het opschrijven van ideeën tijdens een brainstorm zijn er verschillende types whiteboard mogelijk.

 

Wandpaneel

Een gedeelte of een volledig wandpaneel van het wandsysteem JB 2000, JB FRAME of JB FLUSH kan vervangen worden door een whiteboard uit metaal.

 

Gekleurd glas

Bij het glazen wandsysteem kan dit met gekleurd glas waardoor je eveneens een beschrijfbare wand krijgt. Er kan ook een deel van het glas gezeefdrukt worden om het doorzicht boven- en onderaan te behouden.

 

Flexibele oplossing

Een meer flexibele oplossing is een paneel dat aan de wand hangt en dus ook verplaatst kan worden. Dit kan bij de wanden JB 2000, JB FRAME en JB FLUSH, zowel in glas als metaal.

De laatste oplossing is ook de nieuwste in het gamma van Beddeleem: een schuifwand met een beschrijfbaar deel. Hiermee kan een ruimte in twee opgedeeld worden als er in kleinere teams gewerkt wordt en is er steeds een schrijfoppervlak beschikbaar.

GERELATEERDE DOSSIERS