Doorzoek volledige site
05 oktober 2018

Dhooge & Meganck en dmvA genomineerd voor ARC Awards

Camp's in Oudenaarde Illustratie | Frederik Vercruysse

Dhooge & Meganck Architecture en dmvA architecten zijn beiden genomineerd voor de ARC Awards 2018 in de categorie Architectuur. De eveneens Belgische architecte/designer Michelle Janssen maakt kans op een ARC18 Meubel Award. De ARC Awards worden uitgereikt op 22 november in de Van Nellefabriek in Rotterdam.  

De ARC Awards is de enige ontwerpprijs in Vlaanderen en Nederland van stoel tot stad en wil het ontwerp in de volle breedte voor een groot publiek promoten en vernieuwing zichtbaar maken. 171 bureaus dienden een project in voor de ARC18 Architectuur Award. Drie projecten zijn door de jury geselecteerd.

Dhooghe & Meganck Architectuur zijn genomineerd voor de mosterdfabriek Camp’s in Oudenaarde. Het opmerkelijke fabrieksgebouw is ontworpen volgens een innovatief hedendaags abdijprincipe. “De architectuurtaal is verrassend eenvoudig, sacraal en reminiscerend: een gedachte aan een verschijnsel uit het verleden”, aldus de ontwerpers op deArchitect.nl. Het gebouw prijkte onlangs nog op de cover van de 13e Architectuurboek Vlaanderen.


dmvA architecten is genomineerd met het Huis van Lorreinen in Mechelen. Het bureau transformeerde een bouwvallige plek op de Grote Markt tot een kwalitatief wooncomplex. “Bij dit project werd belang gehecht aan de stedenbouwkundige integratie met respect voor de historiek van het gebouw”, laten de ontwerpers optekenen

De Belgische bureaus moeten het in deze categorie opnemen tegen het Nederlandse Benthem Crouwel Architects voor de Amsterdamse Noord/Zuid metrolijn.


Designstoel

Nog een Belgische kanshebber op een ARC Award is Michelle Janssen. Haar designstoel ‘Corten’, gemaakt van transportbanden, is genomineerd voor de ARC18 Meubel Award.

 

De ARC18 Awards worden georganiseerd door Vakmedianet en de Architect, met de ondersteuning van JUNG, Kingspan, KUBUS, Oniro, Real Estate Development Company, Rohde & Grahl, Tarkett en SV.