Doorzoek volledige site
08 oktober 2018

Thermo Flap, de geïsoleerde dakkoepel voor liftschachten en technische kokers

Illustratie | BK Factory

De Thermo Flap vormt met zijn combinatie van een lamellenvenster en een isolerende sokkel een volledige dakkoepel waarmee de luchtdichtheid van liftschachten en technische kokers kan worden geoptimaliseerd. Deze oplossing werd ontworpen voor platte daken in nieuwbouw en past perfect in lage energie vastgoedprojecten. De Thermo Flap wordt gestuurd door het BlueKit® regelsysteem en werkt niet alleen uitstekend als ventilatie- maar ook als rookafvoersysteem.

Toonaangevende dakkoepel met thermische onderbreking

Met een gecertificeerde warmtedoorgangscoëfficiënt van 0,41 tot 0,55 W/m²k (afhankelijk van de modellen) valt de Thermo Flap op met zijn hoge isolatiewaarden. Het systeem heeft die uitstekende prestaties te danken aan het complementaire karakter van zijn speciaal ontwikkelde componenten:

  • een grondplaat waarvan de binnenkant met isolerend schuim is bedekt;
  • een venster met gemotoriseerde lamellen voorzien van profielen met thermische onderbreking met isolerend schuim aan de binnenkant.

 

Thermo Flap ten dienste van de geregelde BlueKit-ventilatie voor nog grotere energiebesparingen

De Thermo Flap wordt op het dak geïnstalleerd boven de opening van de schacht of de koker en helpt de energieverliezen van de gebouwen zoveel mogelijk te beperken. Door de stand van de lamellen van de Thermo Flap te controleren, past het BlueKit®-systeem de ventilatie aan de reële behoeften aan en zorgt daarbij voor een grote luchtdichtheid.

 

Veiligheid, discretie en flexibiliteit: de andere voordelen van de Thermo Flap

In overeenstemming met het koninklijk besluit van 12 juli 2012 is de Thermo Flap voorzien van een positieve veiligheid die er garant voor staat dat het lamellenvenster bij een stroomonderbreking open gaat staan. Mede dankzij zijn stil werkende motor is de Thermo Flap bijzonder geschikt voor nieuwbouwprojecten voor ziekenhuizen, hotels of woningen.

Deze oplossing is in verschillende maten verkrijgbaar, waardoor ze op alle liftschachten en technische kokers met een standaard opening past. De bescherming tegen de weersinvloeden wordt verzekerd door een verwijderbaar deksel met jaloeziekleppen dat bovendien met een insectenhor is uitgerust. De dakkoepel is in meerdere RAL-kleuren verkrijgbaar, zodat ze gemakkelijk aan de geplande architecturale esthetiek kan worden aangepast.

De Thermo Flap is EN 12101-1 gecertificeerd.

Meer informatie vindt u hier