Doorzoek volledige site
10 oktober 2018

LEED Gold Award voor Nike Distributiecentrum

Het Europese Distributiecentrum van Nike, gelegen in het Belgische Ham, kon een “LEED* Gold Award” in de wacht slepen voor haar energiezuinigheid en duurzaamheid. Nike is hiermee het grootste LEED-gecertificeerde gebouw in ons land. Zowel de begeleiding door de verschillende partners in dit project** als de keuze voor energie-efficiënte luchtverhitters van Jaga resulteerden in het behalen van deze “LEED Gold” certificering.

Jaga AVS® Luchtverhitters zijn voorzien van de nieuwste EC-motoren die tot 32% minder elektriciteit verbruiken. Ze zijn een goede oplossing voor zuinig & comfortabel verwarmen en koelen van grote ruimtes.

De groene gevel en de biodiversiteit van het Nike gebouw passen bovendien volledig binnen het imago van Jaga Climate Designers. Zo gebruikt het gebouw enkel hernieuwbare energie en geothermie om het binnenklimaat te regelen.

Jaga Climate Design staat voor oplossingen die milieubewust verwarmen, koelen en ventileren en die bovendien zorgen voor een prettig en gezond binnenklimaat, met zo weinig mogelijk impact op het buitenklimaat. 

*LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) is een award die de US Green Building Council (de Amerikaanse raad voor duurzame en energiezuinige gebouwen) uitreikt.

**NIKE ELC, European Logistics Campus, was een samenwerking tussen:

  • Jaspers-Eyers Architects
  • Ontwerp- en adviesbureau Arcadis
  • Pauwels Landschapsarchitecten

GERELATEERDE DOSSIERS