Doorzoek volledige site
12 oktober 2018

Solatube creëert meer daglicht in een woning

Illustratie | © Techcomlight
Illustratie | © Techcomlight
Illustratie | © Techcomlight
Illustratie | © Techcomlight
Illustratie | © Techcomlight
Illustratie | © Techcomlight

In een particulier huis in Lummen moest er gewerkt worden aan een oplossing die voor extra licht in de gang en slaapkamers zorgde. Bewoner Inge Melotte: “Wij wilden graag meer licht creëren; zowel in onze hal boven als in twee slaapkamers. Voor de Solatubes geïnstalleerd waren, hadden wij voortdurend een lampje branden in de hal boven omdat het altijd zo donker was.”   

Inge: “Op aanraden van onze architect hebben we voor Solatube gekozen. Nooit eerder van gehoord, maar absoluut een aanrader!”

Er zijn in totaal vier Solatubes type 290DS geïnstalleerd. Alle vier de Solatubes zijn voorzien van kunstverlichting. Op deze manier worden de ruimtes ook verlicht wanneer het daglicht afneemt. En dat uit één en dezelfde afwerking aan het plafond. De Solatubes in de slaapkamers zijn voorzien van een daglichtdimmer, wel zo handig wanneer het buiten nog licht is wanneer je wil gaan slapen!

 

Enorm verschil

Inge: “Na het plaatsen van de Solatubes in de hal en in de slaapkamers, merkten wij een enorm verschil. De hoeveelheid daglicht dat binnen kwam en alles verlichtte, was erg verrassend."

"In het begin moesten we zo wennen aan het vele licht dat we wel eens dachten dat de lichten nog niet uit waren gedaan. Wij zijn erg tevreden met onze keuze. Ook de service was ook goed!”