Doorzoek volledige site
15 oktober 2018

Zeer imposante en aangename werkomgeving Raadzaal Almere

Illustratie | © OWA Benelux
Illustratie | © OWA Benelux
Illustratie | © OWA Benelux
Illustratie | © OWA Benelux
Illustratie | © OWA Benelux

Dankzij een grootschalige renovatie vergadert de gemeenteraad van Almere sinds kort in een zeer imposante en aangename omgeving. Omdat Almere inmiddels meer dan 200.000 inwoners telt, groeide het aantal raadsleden van 39 naar 45. Een aantal waar de indeling van de Raadszaal niet op was berekend. Omdat de Raadszaal na bijna 20 jaar dienst bovendien toe was aan vernieuwing is een grote renovatie uitgevoerd met een ambitieus programma van eisen. Dankzij het naadloos akoestische OWAplan is de Raadszaal voorzien van uitstekende akoestiek én een open en lichte uitstraling. 

Naadloze akoestiek met geïntegreerde verlichting

Naast een zestal extra raadszetels, was ook meer ruimte voor bezoekers van de raadsvergadering gewenst.

Bovendien moesten de vergaderingen beter thuis te volgen zijn via internet. Hiermee moet de deelname aan het politieke proces worden gestimuleerd. Tot slot moesten problemen met de ventilatie installaties en de verstaanbaarheid worden opgelost.

Het naadloos akoestische OWAplan had daarin een belangrijke bijdrage: de benodigde installatietechniek is naadloos geïntegreerd in het plafond en dankzij de hoge absorptiewaarde is de zaal voorzien van een prettige akoestiek.

De hoge lichtreflectie van het plafond met volledig geïntegreerde verlichting geeft de ruimte bovendien een lichte en ruimtelijke uitstraling.

GERELATEERDE DOSSIERS