Doorzoek volledige site
16 oktober 2018

Wienerberger stelt kleidakpan Tradiva voor

Illustratie | © Wienerberger
Illustratie | © Wienerberger

De nieuwe Tradiva kleidakpan van Wienerberger wordt wel eens omschreven als ‘de dakpan die altijd past’. Waarom? Omwille van haar variabele kop- en  zijsluiting, waardoor ze zowel in de lengte als in de breedte vlot aanpasbaar is. Omwille van haar lichte golving, die aansluit bij alle mogelijke dakvormen. Omwille van de variatie aan uitvoeringen, perfect voor een rijk gamma aan architectuur met als gemeenschappelijk trekje een vleugje nostalgie.

Altijd multi-inzetbaar

Met de dakdekker is het liefde op het eerste gezicht. De Tradiva kleidakpan is zowel in de lengte als in de breedte aanpasbaar, zodat de dakdekker geen halve of driekwart pannen meer nodig heeft. Tijd gespaard, zorgen vermeden. Bovendien is de Tradiva aan de achterzijde uitgerust met twee ophangneuzen.

Die laten zich vlotjes aan de panlatten bevestigen en vergemakkelijken een snelle ophanging en een stabiele plaatsing. Het kost de dakdekker daardoor ook minder moeite om verzaagde pannen rond kielgoten, noordbomen en dakonderbrekingen te plaatsen. De dakvorm vormt zelden of nooit nog een probleem.

 

Dakkleermaker

De variabele kopsluiting van 30 mm en de speling in de zijsluiting van 8 mm voegen zich moeiteloos naar de meest nukkige maatverdeling van daken Ook het traditionele zaagwerk voor de laatste rij valt daarmee weg. De lichtgewicht pan (3,18 kg per stuk) is ook handig te manipuleren en leent zich, afhankelijk van het onderdak en de latafstand, voor dakhellingen tot 20° en zelfs 10°.

 

Klassieker met pit

Met haar lichte golving voegt de Tradiva zich in een traditie van elegantie, en zoals u weet voelt elegantie zich overal thuis. De beschikbare uitvoeringen versterken dat. Naast de kleurtinten natuurrood+, gewolkt en antraciet mat bestaat de Tradiva ook in zwart edel engobe en grijs edel engobe.

GERELATEERDE DOSSIERS