Doorzoek volledige site
16 oktober 2018

Win twee VELUX ACTIVE-toestellen voor optimale beheersing binnenklimaat

Illustratie | Velux

Met BENHUUR willen De Poort vzw en de Stad Kortrijk Bijna Energie Neutraal (BEN) renoveren van huurwoningen in de kijker zetten. Dit gebeurt aan de hand van een voorbeeldrenovatie van een typische Kortrijkse rijwoning tot een betaalbare, gebruiks- en vooral energievriendelijke woning. VELUX ACTIVE zorgt voor een automatische beheersing van het binnenklimaat in de woning. Architectura.be mag twee VELUX ACTIVE-toestellen weggeven.

In de BENHUUR-woning worden kostenbeperkende ingrepen toegepast door o.a. plaats te maken voor vloerisolatie- en verwarming. Verdere energiebesparende maatregelen houden onder meer huisautomatisatie en ledverlichting in.

VELUX Active zorgt voor een automatische beheersing van het binnenklimaat in de woning. Dit is een alles-in-eensysteem dat ontwikkeld werd in samenwerking met NETATMO. Door het comfort te meten in de ruimte opent of sluit het op het juiste moment automatisch de elektrische INTEGRA-producten.

Het binnenklimaat wordt bepaald door de temperatuur, de vochtigheid en het CO2-niveau, die elk gemeten worden door sensoren die in verschillende kamers van de woning geplaatst worden.

 

Bruikbaar in iedere situatie

VELUX ACTIVE garandeert een betere luchtkwaliteit door dakvensters (hellende of platte daken) te beheren zodat er het hele jaar voldoende verse lucht binnenkomt. Om in alle omstandigheden een aangename binnentemperatuur te behouden, beheert het systeem ook de rolluiken en buitenste zonneschermen waarbij het rekening houdt met de weersvoorspellingen. 

Gebruikers van het systeem kunnen het ook manueel contoleren via een gratis applicatie op hun smartphone. Hierdoor kunnen de dakvensters en VELUX-accessoires die uitgerust zijn met het elektrische INTEGRA-systeem vanop afstand geopend of gesloten worden.


De BENUUR-woning is opgeleverd in januari 2018 en is nog tot het einde van dit jaar opengesteld ls kijkwoning. U kan er ook het VELUX ACTIVE-systeem in de praktijk ontdekken. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van heel wat bedrijven uit de sector die materiaal en expertise ter beschikking stellen: Itho Daalderop, Nathan group, NIKO, Renson, Sax, Tegels Depaepe, Unilin, Uponor, Velux, Wienerberger, Floorify.


Win win win!

Architectura.be mag twee VELUX ACTIVE-toestellen weggeven. Hoe maak je kans op een toestel? Stuur een mailtje naar info@architectura.be, vergezeld van een originele motivatie. Vermeld ook je gegevens (naam, adres). De winnaars worden binnenkort verwittigd en krijgen het toestel thuis geleverd.